Най-доброто от кондензната технология на De Dietriech

Стенни кондензни газови котли MPX

Един от най- новите модели газови котли на пазара е серията МРХ на френския производител De Dietrich. Те притежават нова електронна система за управление процеса на горенето (Gas Combustion Optimizer), която регулира подаващия газ-клапан, и осигурява автоматичен котрол върху качеството на горене. Системата управлява нивата на вредни емисии на СО (въглероден оксид) и намалява риска от течове на ведни газове. Благодарение на нея няма нужда да настройвате газовия клапан при пускане и да се правят промени в системата при горене на различни видове газ. Системата GCO адаптира качеството на горенето за максимална ефективност.

Кондензните котли от серията MPX са с ефективност, достигаща до 109%. Производителността е оптимална в целия диапазон на модулация благодарение на двойната коминна система (60х80mm или 80х125 mm). Със своя изключително широк диапазон за модулация на мощността (1:7), горелката бързо се адаптира, за да осигури нуждите от отопление и БГВ (от 3,7 до 31 kW).

Ако имате нужда от битова гореща вода в големи количества и при постоянна температура, можете спокойно да се доверите на газовия котел МРХ. Компактният модел може да бъде свързан към външи бойлери, а във версията MPX BIC 28/33 ще намерите 40-литров бойлер от неръждаема стомана със серпентина и нов тип изолация, която ще намали топлинните загуби с 15%.

Стенни кондензни газови котли серия Naneo

Котлите от серията Naneo се характеризират с компактни размери и висока производителност. Иновативната концепция на дизайна, основаваща се на кондензната технология, изисква минимално пространство за монтаж, което дава възможност да се впише във всяка архитектурна концепция.

Котлите са с отоплителна мощност от 6,1 до 35,7 kW и се предлагат в изпълнение само за отопление или за отопление и горещо водоснабдяване. Naneo са в състояние да осигурят голямо количество топла вода с постоянна температура. Доставят се с предварителни настройки и вградено оборудване, което прави инсталирането им бързо и лесно. Котелът тежи само 25 kg и може да бъде монтиран от един човек. Управлението на стандартното изпълнение на котлите се осъществява чрез два бутона – един за температурата на отопление и втори за температурата на топлата вода. Като опция се предлага още управление чрез класически стаен термостат и модулиращ такъв с външен сензор. Използването на модулиращ термостат оптимизира работата на отоплителния котел.

Стенни кондензни газови котли серия МCR

Котлите от серията Vivadens са идеални за малки помещения и лесно се интегрират дори и в най- тесни пространства. Тежат едва 30 кг и са оборудвани с табло с опростено управление и LCD екран, с голям размер.

Технологията на кондензация, разработена от De Dietrich, гарантира значително пестене на енергия. Високата производителност на MCR се подпомага от модулиращ стаен термостат и външен сензор. С тях се получава до 30% икономия спрямо класически котел. Горенето е чисто и икономично, благодарение на горелката, изработена от инокс, която осигурява слабо отделяне на NОх и  CO и голяма устойчивост на корозия и темепературни промени. Високата модулация на помпата намалява консумацията на електричество и спомага за икономии.

Дебитът на битова гореща вода е до 19 литра/минута. Вътрешната облицовка е с емайл и с високо съдържание на кварц, което осигурява чистота на водата, а бойлерите са защитени от ръжда посредством магнезиев анод, който им осигурява дълъг живот.

Стенни кондензни газови котли PMC-M

Котлите PMC-M са стенни кондезни газови котли, идеално решение за отопление и производство на битова гореща вода и се предлагат в мощности от 24 до 35 kW. Те могат да работят както на природен газ, така и на пропан бутан. Благодарение на иновативния алуминиево-силициев топлообменник, топлата вода се осигурява бързо, в изобилие и с желаната температура. Допълниетелна ефективност се получава още от наличието на газова горелка с широк диапазон на модулация от 24 до 100%, която позволява оптимално адаптиране на изходящата мощност на котела спрямо потреблението на топлина. Те притежават етикет ECO-SOLUTIONS на De Dietrich, който гарантира, че можете да се възползвате от най-новото поколение мулти-енергийни системи, които са лесни за използване, с по-добри характеристики и енергийни икономии, предназначени да предоставят по-голям комфорт, без да вредят на околната среда.

3 нива на комфорт:

Ниво 1: Управление на котела със стандартен термостат;
Ниво 2: Управление на котела със стаен модулиращ термостат;
Ниво 3: Управление на котела по външна и вътрешна температура.

Стенни кондензни газови котли серия МСА

Със серията стенни кондензни газови котли Innovens, отоплението е по- ефективно, като в същото време опазваме околната среда. De Dietrich са разработили пълна гама котли от 15 до 35 kW с обемни бойлери за битова гореща вода.

При дву-контурната версия, мощността се увеличава до 28 kW и пластинчатия топлообменник от неръждаема стомана е с увеличени размери. В резултат на това  МСА имат голяма производителност на БГВ с дебит до 14 л/мин.

При версията BIC, котелът е оборудван с 40 литров буфер- максималеният му дебит е 20 литра/ минута.

Оборудван с контролно табло за управление Diematic iSystem и модулираща газова горелка, Innovens гарантира оптимален комфорт. Използвайки топлината на водните пари в изходящите газове, кондензната технология оптимизира и най-малката част от енергията и я връща обратно. Innovens гарантира до 109% производителност.

Независимо дали ремонтирате или изграждате ново жилище, Вие може да комбинирате вашия Innovens котел с друг енергиен източник: соларна система, твърдо гориво или термопомпа. Например, ако комбинирате котел Innovens с Dietrisol Quadro соларен буферен съд (за производство на БГВ и допълнително отопление) и Dietrisol PRO слънчеви колектори Вие може да спестите до 40% енергия.

Различните серии кондензни газови котли на утвърдената френска компания De Dietriech са предназначени да удовлетворяват всички изисквания на потребителите в областта на битовото отопление и горещото водоснабдяване. С експертната помощ на проектантите от фирма Рувекс АД, можете да изберете най-подходящия за Вас котел и аксесоари към него. Повече информация и специални промоционални цени, може да намерите на интернет сайта на официалния вносител www.ruvex.bg и при неговите партньори.