Най-екологичната ваканционна къщичка

Малка ваканционна къщичка наречена Нола (което означава „нула“ на финландски) се появи на остров Валисари, само на 20 минути път с ферибот от Хелзинки, където са построени много от любимите на финландците летни вилички.

Специално конструирана така, че да генерира нула вредни емисии, тази къщичка във формата на буквата „А“ е с височина само 4 метра, като се издига над земята на дървени опори, така че да въздейства минимално върху девствения пейзаж.

Минималистичният дизайн е вдъхновен от необходимостта да се осигури живот, независим от енергийната мрежа, което позволява на гостите наистина да се свържат с природата. Стъклената стена изпълва интериора с естествена светлина и предлага зашеметяваща гледка към околния пейзаж.

Интериорът на къщичката е обзаведен с мебели от Stockmann Sustainable Collection, която е специализирана за екологични продукти.

Енергийните нужди на къщичката се покриват от слънчевата енергия. Гостите могат да готвят на печка Wallas, която работи с гориво Neste MY Renewable Diesel, произведено изцяло от отпадъци.

Гостите могат да бъдат сигурни, че пътуването до кабината също е устойчиво, тъй като фериботът, който пътува до острова, се движи със същото екологично дизелово гориво, което намалява емисиите на парникови газове с до 90%.


Вижте също...