pixel

Накарайте слънцето да работи за Вас с новите плоски слънчеви панели Romstal Vision

solar

Всяка секунда Земята получава 170 милиарда вата от Слънцето, като 50% от слънчевата енергия преминава през атмосферата и достига повърхността на Земята, което прави 85 милиарда вата. Много, нали?

За да сравните тези невероятни пропорции, представете си, че средният смарт телефон консумира едва около 2 хиляди вата годишно. Как да не се насладим и възползваме от безплатната енергия от Слънцето?

Изберете слънчев панел с плосък панел Romstal Vision!

Панелът има абсорбираща повърхност от селективни алуминиеви ребра и реагира като черно тяло с висока селективност към слънчевата радиация, като в същото време не отразява погълнатата слънчева енергия. Това създава огледален ефект (дълговълново излъчване). Така погълнатата енергия не се излъчва едновременно в околната среда, а преминава през медните тръби с диаметър 8 мм, които са лазерно заварени на гърба.

romstal

Предната част е покрита със закалено стъкло с дебелина 4 мм. Слънчевият панел има рамка от сплав и е изолиран със стъклена вата отзад и отстрани. Изолацията е защитена с анодизирано алуминиево покритие.

romstal

Ползи:
– значително намаляване на сметките за комунални услуги от 50% до 75%;
– функционалност през цялата година;
– енергийна независимост;
– принос за намаляване на въглеродните емисии в домакинствата, като; по този начин поддържа по-чиста околна среда.

romstal

Иновативни функции:
– корпусът на колектора е изработен от висококачествена легирана стомана;
– компактният дизайн предлага здрава конструкция и защита от корозия;
– чисто, висококачествено покритие;
– високоселективна абсорбираща плочаеднокомпонентна, с висока абсорбция, лазерно заварена обратно абсорбираща плоскост => висока енергийна ефективност;
Colofast® (BASF®) – специален полимерен материал, патентован от BASF и широко използван от реномирани производители на автомобили като AUDI и BMW, за перфектното сцепление на закаленото стъкло. Colofast се прилага в напълно автоматизираната производствена линия;
Calpak в последен етап на сглобяване за точно свързване на корпуса на колектора към стъклената фасада: солидна периферна корпусна конструкция; перфектна адхезия между стъкло и метал => продуктът е водоустойчив; стъклени предпазители с корпус, без гумени уплътнения => перфектно покритие.

romstal

Ако сте прочели тези статия и сте решили да се възползвате от предимствата на плоския слънчев колектор Vision, но все още имате въпроси и се нуждаете от повече информация, свържете се със специалистите на Romstal.

Може да харесате още...