Направете правилния избор на термопомпа!

Atlantic

Подгответе се за новата световна и национална стратегия за енергийна ефективност!

Първият етап на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е към своя край! Подготвя се новата жилищна стратегия на България, в контекста на която ще се изпълнява програма за обновяване на жилищния фонд.

 Национален план 2019–2050:
Въвеждане на механизъм за съфинансиране;
– Диференцирана подкрепа;
– Приоритизация (напр. икономически изостанали райони; райони със силно замърсяване на въздуха);
– Фокус върху най-високо постижимия енергиен клас–минимум В;
– Разширяване обхвата на дейностите;
Включване на еднофамилни жилищни сгради.

Включването на нови политики и приоритети в отделните фази (еднофамилни сгради) Ви дава възможност за подобряване на комфорта и намаляване на разходите за енергия с по-малка първоначална инвестиция.

Дайте своя принос и се включете в световната борба с глобалното затопляне.

Как можете да го направите?

Обновете отоплителната си инсталация, направете жилището си по-уютно и спестете от сметки за електроенергия, чрез употребата на термопомпи (използващи възобновяеми източници на енергия) с най-висок клас на ефективност.

С новото си поколение термопомпи Alfea Extеnsa HP A.I., Alfea Excellia HP A.I., Aurea M, известният производител Atlantic може да отговори на всички изисквания за надеждност, висока икономичност и екологичност.

Термопомпите на Atlantic вече са с удължена серия мощности до 17 kW и нов, по-голям коаксиален топлообменник, разработен и патентован от Atlantic, здрав и надежден, осигуряващ по-голяма производителност. Коаксиалният топлообменник е потопен в буферен съд, което му позволява да работи без воден филтър и без баланс вентил, което от своя страна прави термопомпите Atlantic надеждно и ефективно решение.

Възобновяеми енергийни източници, енергийна ефективност, ниски емисии на парникови газове… Всички тези критерии правят термопомпата Atlantic едно от най-важните съоръжения за нови сгради с висока екологична ефективност.

Atlantic

Ето и някои от ползите!

Свободна, чиста и възобновяема енергия

Atlantic

Калориите във въздуха, почвата или подземните води са чиста, свободна и неизчерпаема енергия, генерирана от слънчевото лъчение, вятър и валежи. Именно заради това термопомпите Atlantic са екологични и икономични за използване. Можете да постигнете до 40% икономия на енергия в сравнение с котли от по-старо поколение.

Не на последно място, термопомпата е многофункционален продукт. Тя може да се погрижи за отоплението, климатизацията и производство на битова гореща вода на Вашата къща.

Инвестиция, която си заслужава

Всеки изразходван киловат електрическа енергия, необходима за работа на термопомпата, се трансформира в 3 до 5 kW свободна и чиста полезна топлина за дома.

Екологично оборудване 

В действителност, термопомпата, използваща възобновяем ресурс, активно допринася за намаляването на парниковите газове. Например, термопомпата тип: въздух/вода, която е най-разпространена, отделя три до четири пъти по-малко CO2 от конвенционалния котел.

Увеличете екологичния характер на вашата термопомпа

Възможно е да се свържат термопомпи с други системи, произвеждащи възобновяема енергия, като фотоволтаична или топлинна слънчева енергия.

В първия случай: електрическата енергия, произведена от слънчеви фотоволтаични панели, която все по-често се съхранява за самостоятелно потребление, частично ще замени електрическата енергия на мрежата за работа на термопомпата.

Във втория случай, енергията, произведена от слънчевите термо панели, ще се използва за предварително загряване на горещата вода на буферния резервоар, или за отопление, за битова гореща вода, или и за двете.

Atlantic

Знаете ли?

В отговор на последните технически изисквания термопомпите Atlantic са напълно подготвени за интегриране в системи за управление Smart home, както и да бъдат управлявани от разстояние чрез Smartphone.

При закупуване на съоръжения, използващи възобновяеми източници на енергии и тяхното монтиране, нищо не може да замени опита на професионалисти, които да гарантират подходящия избор и спокойствието Ви. Инженерите от екипа на Булклима ЕООД ще отговорят на всичките Ви въпроси и изисквания. Свържете се с нас за консултация, оглед и безплатен идеен проект. Ние ще Ви помогнем да направите правилния избор.

Вижте също...