pixel

Небостъргач в Лондон ще бъде построен от отпадъците на своите обитатели

Chartier-Corbasson разкри плановете си изграждането на внушителен небостъргач, направен изцяло от отпадъците на неговите собствени жители. „Органичният небостъргач в Лондон“ е проектиран да бъде облечен в дълготрайни панели, изработени от изхвърлена хартия и пластмасови отпадъци. Небостъргачът ще расте с течение на времето. Докато наемателите създават отпадъци, и неговата блестящата пластмасова обвивка ще расте.

„Органичният небостъргач“ има за цел намаляване на отпадъците, като същевременно се минимизират разходите за строителството. Първоначално строежът на сградата ще започне с богато украсена структура, моделирана по образец на къщите с бамбуков скелет, типични за Азия. Секциите от сглобяеми скелета ще бъдат инсталирани една след друга, а с напредването на строителството панели, изработени от рециклирани отпадъци, ще започнат да се добавят към фасадата.

Когато започнат да се нанасят първите обитатели на блока, било то под наем или чрез придобиване, ще започне изграждането на по-горните етажи. Така органичният небостъргач ще расте органично – в отговор на търсенето и предлагането.

След като строежът приключи, небостъргачът ще имат гладка, овално-пирамидална форма, покрита с блестящ слой, направен от рециклирани материали. Полупрозрачната фасада ще изпълва интериора с естествена светлина, като същевременно ще го защитава от излишната слънчева топлина. Кухи тръби, вградени в конструкцията на небостъргача, ще бъдат оборудвани с малки вятърни турбини, за да се даде възможност на небостъргач да генерира собствена електроенергия.

greentech.bg

Може да харесате още...