pixel

Неща, които трябва да знаем за ядрената енергетика, преди референдума

Неща, които трябва да знаем за ядрената енергетика, преди референдума

Сдруженията „За Земята“ и „Грийпийс“ публикуваха онлайн всичките си „уроци“ от така нареченото антиядрено училище за депутати. Материалите са достъпни за всики, интересуващи се от темата, тук.

Еколозите призовават депутати, министри, граждани и медии да прегледат материалите възможно най-скоро, за да се информират за рисковете на ядрената енергетика.

„Предстои ни много отговорен избор на 27 януари, – казва Генади Кондарев от сдружението „За Земята“. – Ззатова се опитваме да запознаем обществото по разбираем начин със скритите или малко известни истини за производството на ядрена енергия”.

До сега лекторите в Антиядреното училище представиха проблемите за систематичното удължаване на срокове при строеж на АЕЦ, за набъбващите цени на един нов проект и за опасностите от аварии в централите.

Предстоят темите за сигурност и безопасност, радиоактивност и човешко здраве, климат и енергийна независимост, уранодобив, радиоактивни отпадъци и моралните въпроси на ядрената енергетика.

Целта на Антиядреното училище е да осигури информиран вот на референдума, както и разумни политически решения, които ще последват след него.

greentech.bg

Може да харесате още...