Ниски сметки за отопление в студентско общежитие в Германия

Ниски сметки за отопление в студентско общежитие в Германия

Благодарение на съвременно решение с апартаментни абонатни станции на Данфосс миналата година в гр. Бамберг, Германия беше осъществен един изключително енергийно ефективен проект. Стари промишлени сгради бяха превърнати в студентско общежитие, като за комфортното и икономично  ползване, разпределение и отчитане на топлинната енергия, подавана от районното топлофикационно дружество на Бамберг,  бяха използвани абонатните станции на Данфосс DanFlat.

„Това решение е по-ефективно в енергийно отношение отколкото традиционната котелна система, каквато би била другата възможност, тъй като няма да се налага използването на бойлер за битова гореща вода. Така се спестява много енергия“  – казва Валентин Дитрих, собственик  на инсталаторската фирма, която е изпълнила обекта.

Съвременните решения, високият комфорт за студентите и енергийната ефективност бяха основните цели при обновяването на университета.

За този проект идеалното решение за снабдяване с отопление и битова гореща вода се оказа използването на DanFlat, тъй като осигурява на обитателите на общежитието комфорт и същевременно сметки за отопление, които живеещите в него студенти могат да си позволят.


Вижте също...