Нов газов кондензационeн котел от Wolf с лесна поддръжка и удобно управление

Wolf

Независимо дали се използва като икономично самостоятелно отопление или хибридно решение, газовият кондензационeн котел TGB-2 от Wolf с мощности от 20 и 30 kW е универсалното решение както за модернизация на отоплението, така и за отопление на нови строителни проекти.

Този котел има две възможности за свързване на отработените газове. Благодарение на компактния си формат, може да бъде поставен на стената, за да спести място. Може да се използва и стария достъп за отработени газове, тъй като е налична функция за промяна на достъпността, без аксесоари. По този начин котелът се адаптира идеално към ситуацията в котелното помещение. Калоричният ефект е очевиден и умело се използва при изключително ниските температури на димни газове във всички режими на работа.

Освен това отоплителното тяло работи почти безшумно дори при максимална мощност. С по-малко от 42 dB(A), TGB-2 е най-тихият  котел на пазара. Газовият кондензационeн котел беше успешно класифициран като “готов за H2”. Това означава, че съгласно програмата за сертифициране ZP 3100 на DVGW, е възможен примес на до 20 Vol. % водород.

Wolf

 

Tоплообменникът има капацитет от 7,5 литра топла вода и не се нуждае от хидравличен сепаратор. Връзките на котела също са оптимизирани за употреба в стари системи. Освен това пневматичният контролер за смеси осигурява надеждна работа при оптимално съотношение газ-въздух.

Модулация до 17% от номиналната мощност е възможна за минимална циклична работа. Контролът върху разпръскването на газ в помпата осигурява допълнителна ефективност, сезонно достигаща до 94% в помещенията.

За да се постигне още по-висока калорична стойност, TGB-2 може да бъде допълнен и със стратифициран резервоар TS-160 или резервоар с навита тръба TR-160.

Като част от соларната отоплителна система Wolf комбинацията от кондензационeн газов котел и слънчева топлинна енергия осигуряват топла вода и отопление с минимален разход на енергия. TGB-2 може да се комбинира със система за вентилация CWL-T-300 Excellent дори и в най-малките помещения. Всички компоненти заемат общо по-малко от 1 м². Цялостното приятно впечатление се допълва от привлекателен дизайн.

Лесна поддръжка, лесно управление.

Със своите добре обмислени продуктови характеристики, газовият кондензационeн котел TGB-2 е изцяло проектиран за лесна поддръжка и употреба. Това се вижда и от практичните байонетни съединители, пълната достъпност отпред и удобната височина за свързване и тестване на устройството, всичко това в допълнение към популярната система Flip & Clean.

Благодарение на системата за управление WRS-2 с модул за програмиране BM-2, отоплителната система може да се комбинира както с настоящи, така и с бъдещи продукти на Wolf. Дистанционната диагностика и оптимизация също не представляват проблем при използването на портала и приложението Smartset с Wolf-Link-home, които също могат да бъдат интегрирани.

Wolf
За повече информация – Екотерм Проект.

Може да харесате още...