pixel

Нов газов кондензен котел за модернизация на жилища

Buderus

Новият газов кондензен котел Logamax plus GB172i, който Buderus пуска на австрийския пазар, е особено подходящ за модернизиране на съществуващи отоплителни системи в еднофамилни и двуфамилни къщи и е сертифициран за добавяне на до 20% водород към природния газ.

Buderus пусна новия топлинен генератор Logamax plus GB172i на пазара в Австрия през април 2024 г. в две версии: като комбинирано устройство за отопление и подготовка на топла вода, използвайки принципа на непрекъснат поток, или като газов кондензен котел, който да се комбинира с резервоар за гореща вода. Новият генератор на топлина е съвместим с изпитания и тестван предшественик (Logamax plus GB172), който се предлага от 2009 г. насам. Така новият модел-наследник е идеален избор за модернизиране на съществуващите отоплителни системи в еднофамилни и двуфамилни къщи и е подходящ и за бъдещето, тъй като този уред е сертифициран за смесване на до 20% водород с природен газ.

Системните оператори имат избор между няколко мощности за новия газов кондензен котел. Комбинираните устройства се предлагат с отоплителна мощност от 20 kW; за подготовка на топла вода това се увеличава до 25 kW.

Всеки, който избере Logamax plus GB172i като системно устройство, може да избира между мощности 15, 20 и 25 kW.

В комбинация със стаен контролер Buderus, газовият кондензен котел Logamax plus GB172i достига клас на ефективност A+.

Компанията е представена на българския пазар от Buderus България.

Снимка: Buderus

Може да харесате още...