Нов модел котел на твърдо гориво Burnit

С приближаването на новия отоплителен сезон, семейството котли BURNiT на популярния български производител NES вече има нов член: котел на твърдо гориво с принудителна въздушна циркулация. Новият модел се казва BURNiT Solid Active и се предлага в мощности от 20 до 110 kW.

Изделието е своеобразен ‘upgrade’ на базовия модел BURNiT Solid, като е направен и впечатляващ ‘facelift’. В модел Active е добавен вентилатор за принудителна циркулация на газовете и интелигентно управление, което регулира оборотите на вентилатора в зависимост от интензивността на горенето, постигнатата и зададената температура на загряване. Така, този интелигентен уред запълва нишата между ниския клас котли и високотехнологичните им братовчеди като предлага оптимално съотношение между функционалност и цена (с крайна цена с ДДС за 20 kW модел – 1650 лв).

Както всеки друг котел с марка BURNiT, SOLID Active е разработен съгласно европейската норма EN 303-5.

Повече за модела
Стоманените котли BURNiT SOLID Active са надеждно решение за реализиране на отоплителна система със сравнително ниска стойност на първоначалната инвестиция. Моделът се предлага в мощности 20, 25, 30, 40, 50, 70, 90 и 110 W и е предназначен за изгаряне на дърва и въглища.

Котлите от серия SOLID са лесно приспособими за работа с горелки на газ, нафта или пелети, благодарение за предвидения за целта фланец за присъединяване на горелка.

Горивната камера е изработена от котлена стомана с дебелина 5 мм и е напълно покрита с водна риза за оптимален топлообмен. Котелът е плътно изолиран от околната среда чрез каменна вата с дебелина 50 мм.

Специалната конструкция на горивната камера способства за оптимален топлообмен при ниско камерно съпротивление. Димогарните газове извършват трикратно меандърно движение по пътя към димоотвода и така отдават ефективно топлинната енергия преди да напуснат котелното тяло.

Котлите BURNiT SOLID Active са предвидени да издържат на дълготрайното изпитание на огъня. Скарата на горивната камера е защитена от сменяема стоманена решетка, която предпазва водната риза от разрушение от високата температура в най-рисковата точка.

Както всяко изделие с марка BURNiT, безопасността на SOLID Active е обезпечена от комплекс устройства.
– Предпазен клапан, присъединен на водната риза, сработва при достигане налягане от 2,5 bar.
– При инцидентно покачване на температурата във водната риза сработва допълнителен защитен механизъм – аварийния топлообменник в горната част на котела. Това е тръбен кръг, свързан към водоснабдителната мрежа, през който протича студена вода при ненормални стойности на температурата във водната риза. Така, излишната топлина се отнема и се изхвърля в канализацията.

Технически характеристики:

За постигане на оптимална ефективност, процесът на горене постоянно се контролира от микропроцесорно управление, което модулира работата на вентилатора за принудителна въздушна циркулация.

Научете повече за отоплителните изделия BURNiT.