pixel

Нов статичен балансиращ вентил от Watts обещава калибриране в рамките на 15 секунди

Watts

Защо балансирана система?

Балансирането на отоплителната система гарантира правилното разпределение на топлината в нея, осигурявайки желаното ниво на комфорт в стая или апартамент. Хидравличният баланс на отоплителната и климатичната система се препоръчва от местните и европейските разпоредби като ключов фактор за икономия на енергия. Балансираните системи позволяват на хората да получат желаните температура и комфорт, предотвратявайки необходимостта циркулационните помпи да работят извън оптималните им характеристики, и водят до намаляване на досадните шумове, предизвикани от скоростта на флуида. Новият статичен балансиращ вентил на нашия партньор Watts Industries Italia осигурява всичко това по лесен и бърз начин.

Watts

iDroset серия CF е нова генерация на статични балансиращи вентили. За разлика от предишните устройства този вентил покрива напълно целия работен диапазон на дебита. Това означава, че за всеки диаметър на тръбопроводите е възможно  постигането на зададения по проект дебит.

Корпусът на резбовите вентили от серията CF е изработен от месинг и композитен материал със специална вложка, която включва патентованата от WATTS технология.

iDROSET Series CF

Настройката и модификацията на дебита се осъществява чрез завъртане само на гривната. По този начин Kv е регулирано и индикацията се чете в реално време на дисплея. Тази система позволява моментална диагностика без използването на специални инструменти.

iDROSET Series CF

Цялата настройка се осъществява в две стъпки:
1. Завъртете гривната и задайте дебита.
2. Отчетете дебита в реално време.

Предимства:
– лесна настройка;
– лесно отчитане;
– никакво външно устройство за отчитане на дебита;
– патентована технология за прецизна настройка.

Технически параметри:
– максимално работно налягане – 16 bar;
– работна температура – от минус 10˚С до 110˚С

Демонстрация на инсталацията и принципа на работа на иновативния вентил:

За контакти и повече информация – България терм.

Може да харесате още...