Нов вентилаторен конвектор с термопомпа вода/въздух от Systemair

SysLoop

Една сграда, много различни нужди – едновременно отопление и охлаждане с максимална енергийна ефективност, ниска височина на конструкцията и минимално ниво на шум. Това предлага новата система SysLoop на шведската компания Systemair. Системата е разработена за климатизация на независими помещения и може да се използва много гъвкаво и устойчиво, като повишава енергийната ефективност на сградите. В допълнение към ниската обща височина на системата може да се постигне и намалено ниво на звуково натоварване в сравнение с конвенционалните термопомпи, тъй като SysLoop е тиха, компактна и спестява разходи за енергия.

SysLoop

Термопомпите позволяват едновременно охлаждане и отопление на независими помещения. Следователно те са идеални за използване в сгради, където климатичните условия се променят през деня или различните зони едновременно изискват различни нужди. Това са условия в сгради като хотели, офиси или търговски центрове. Агрегатите на системата работят в балансиран смесен режим при температура на входа на водата между 16 °C и 32 °C без добавяне или отстраняване на топлина. Това води до значителна икономия на енергия. По този начин, ефективността в един хотел може да бъде устойчиво подобрена, като се използва излишната топлина за загряване на битова вода, вместо да се отведе към околната среда.

SysLoop се предлага в три размера с номинална мощност на охлаждане между 1,5 и 2,9 kW и отоплителна мощност от 1,9 до 3,7 kW. Те са предназначени за хоризонтален монтаж в окачени тавани или в технически помещения. Особена характеристика са изключително компактните размери от 900 x 530 mm и височина само 250 mm на системата. С намаляване на звуковата мощност с 12 dB (A) нивото на шума на SysLoop е изключително ниско в сравнение с конвенционалните термопомпи.

За повече информация: Systemair

Вижте също...