Нова четирипътна таванна касета с двойни жалузи от LG

LG-Dual-Vane-cassette 1

LG представи нов дизайн на четирипътна таванна касета с двойни жалузи и възможност за насочване на въздушния поток под различни ъгли. Новата касета се предлага за единични и мулти сплит климатични системи. Отличава се с нов дизайн на квадратната решетка и се предлага в нов цвят – ярко бял (RAL 9003). В допълнение към двойните жалузи касетата има и разширена зона за входящия въздух за увеличаване на въздушния поток. За да се осигури покритие на по-широки пространства, са предвидени шест конфигурации за направление на ъгъла на въздушния поток: от 10° до 85°.

Включени са шест ключови функции – охлаждане/отопление, регулиране на ъгъла на въздушния поток, индиректен въздушен поток, директен въздушен поток, смарт режим и режим на актуализиране. Всичките шест функции са достъпни само със стандартното дистанционно управление LG III. Първата настройка на функцията за охлаждане/отопление е автоматична промяна на настройката на температурата на 18°С. Втората настройка позволява на жалузите от всички страни на касетата да осцилират въздуха в помещението, така че да се постигне по-бързо охлаждане или затопляне. Функцията за регулиране на ъгъла на въздушния поток позволява бързо и равномерно достигне зададената температура в цялото помещение. Широкият диапазон ъгли за направление на въздушния поток на двойните жалузи позволява на въздушния поток да достигне нивото на пода в помещения с тавани до 5 метра. Режимът смарт може да поддържа зададената температура, като използва индиректен въздушен поток. Но ако устройството установи, че зададената температура се промени с повече от 3°C, то се връща в режим на охлаждане/отопление, така че стайната температура отново да достигне целевата температура. Вграденият сензор за присъствие позволява на системата да реагира динамично в зависимост от наличието на хора в стаята и осигурява икономия на енергия до 54%. Режимът за актуализиране позволява на хората да контролират таванната касета според собствената си зона на комфорт.

Новата LG четирипътна касета осигурява високоефективно пречистване на въздуха чрез опционна четиристепенна система. Въздухът преминава през предварителен филтър за едри прахови частици, след това през екран за електрификация на прах, после през ултра тънък филтър и накрая преминава през фотокаталитичен дезодориращ филтър.

Вижте също...