pixel

Нова гама нискоемисионни нафтови горелки на Elco

Elco

Партньорът на България термElco разшири гамата си от моноблокови нафтови горелки серия EK EVO 4 и 5 L-EOT. Горелките се предлагат в три различни модела с мощности от 260 до 1450 kW.

Тези горелки са напорни, двустепенни, прогресивни, модулиращи и са оборудвани с с технологията на Elco за изгаряне с ниско съдържание на NOx, което прави тази гама способна да надмине най-твърдата регулация по отношение на вредни емисии.

Диапазонът на мощност:

elco

Основни характеристики

elco

Здрава и надеждна конструкция:

Структурата на горелката е резултат отт успешното взаимодействие между ключовите характеристики на Elco и подходящата конструкция.Тази гама е специално разработена, за да се адаптира към всякакви условия, съчетавайки устойчиви и надеждни материали с изключителна лекота на използване и голям комфорт по време на ежедневната работа.

elco

Чисто и постоянно горене:

EK EVO 4 и 5 са оборудвани с горивна глава с ниски емисии на азотни окиси, която осигурява стабилност на пламъка и отлични характеристики. Стойностите на NOx за този диапазон на горелките са доста под 120 mg/kWh – границата, наложена от клас 3 от европейската директива EN 267.

elco

Гъвкавост и многофункционалност:

EK EVO 4 и 5 се характеризират с висока гъвкавост на монтаж и експлоатация. Те са проектирани за инсталиране чрез: горене нагоре, горене надолу или една до друга (двукамерни котли).

Предвидени са опции и конфигурации, за да се отговори на всички нужди.

Ефективност и практично опериране:

elco

Всички модели са напълно електронно контролирани и оборудвани с ексклузивния интерфейс човек-машина на Elco, позволяващ лесни операции за програмиране и плавна и ефективност на работа. Поддръжката може да се извърши, като се запази първоначалната настройка на компонентите на горенето. Широкият отвор над корпуса позволява лесен достъп до всички компоненти, включително и вентилатора.

Технически характеристики

Всички модели се характеризират с технологиите и патентованите системи, които обикновено присъстват в другите гами горелки Elco:

– напълно електронна модулационна система за плавна и ефективна работа на горелката (GEM система);
– подвижна глава за изгаряне с ниски емисии на NOx, клас 3, осигуряваща стойности на NOx много под границата от 120 mg/kWh, наложена от директивата EN267/2020;
– прост и интуитивен контролен панел, който отговаря на повечето изисквания за приложение;
– дисплей с подсветка и с 5-бутонна клавиатура на контролния панел, предоставящ информация в реално време за работата на горелката чрез Elcogram, универсалният език Elco, базиран на символи и цифрови данни;
– управлението на горелката, регулаторът на мощността и всички други опции (LCM модул, Modbus, Profibus и др.) могат да бъдат инсталирани на таблото за управление, благодарение на модулен концептуален дизайн;
– лесно регулируема горивна глава, която се адаптира към различните ситуации на котела и необходимото ниво на емисии.
– сигурно регулиране на главата на горелката за лесни и бързи операции по поддръжката (RTC система);
– предлагат се версии за непрекъсната работа (PED конфигурация).

Повече информация за технологиите и системите на Elco може на намерите тук.

За подробна информация – България терм.

Може да харесате още...