Нова гама слънчеви колектори – изключително тънки и максимално ефективни

Hoval UltraSol eco

Hoval представя новата си гама слънчеви колектори, произведени във фабриката на Hoval във Вадуц, Лихтенщайн. Колекторите UltraSol са проектирани да отговарят на всички съвременни изисквания, особено когато става въпрос за високо качество, максимална ефективност и лесен монтаж.

UltraSol eco са икономичната версия на соларите. Всеки от двата типа солари може да се монтира в два варианта: хоризонтален, вертикален. Дизайнът и материалите са подбрани от Hoval така, че да се постигне минимална височина на конструкцията (само 54 mm), както и изключително малко тегло 39 kg. Благодарение на лесната система за монтаж и хидравлично свързване, двата типа колектори са подходящи за всякакъв вид монтаж – на покрива, във покрива, на плосък покрив или на свободно стояща конструкция.

Красиви, тънки, леки

Новият продукт на Hoval е с ултралеката безшевна алуминиева рамка aluFrame, чрез която колекторите се закрепват здраво и са напълно водонепроникаеми. И за да се представят още по-добре Hoval UltraSol са снабдени със специално антирефлексно покритие върху стъклото (за тип UltraSol eco не е налично), чрез което отблясъците са отстранени. Новата гама колектори не само че има всички необходими качества, но е и много красива.

Hoval предлага експертен опит, от който проектанти и инсталатори наистина могат да се възползват и който е един от ключовете не само за запазване ниска консумация на енергия, но също така и намаляване на разходите и времето. Благодарение на това, че компанията предлага системно решение, имаме възможността да интегрираме колекторите UltraSol към отоплителната система с максимална ефективност – и нещо повече, от един доставчик получавате всички необходими съоръжения (включително монтажни хидравлични комплекти, фитинги, бюфери, допълнителни източнитци на топлина за по-студените дни в годината, както и системата за управление на слъчневата инсталация).

Няма прекалено големи или прекалено малки приложения. Благодарение на гъвкавата монтажна и хидравлична система, подходяща за всички приложения, UltraSol предлагат широко решение за приспособяване към различни изисквания: вариращи от слънчево затопляне на водата в жилищни сгради до соларни инсталации в производствени сгради.

UltraSol. Стилен дизайн, лесен монтаж

Hoval UltraSol ecoHoval UltraSol eco

UltraSol – един за всички монтажи. В покрива, на покрива.

Hoval UltraSol eco

В днешно време колекторите придават интересен архитектурен вид и красив дизайн на сградата. Те се поставят не само на покрива на къщата, но и на покрив, на веранда, в градината или във вътрешен двор. Двата вида колектори от гамата UltraSol могат да се монтират в различните варианти. Без значение от пространството или как трябва да се позиционират колекторите, гъвкавият и бърз монтаж е гарантиран, благодарение на стандартизираната концепция на Hoval.

Вграден в покрива монтаж

Hoval UltraSol eco

Метален профил за вграден в покрива монтаж

Колекторите UltraSol са вградени в покрива на къщата и се сливат с цялостния облик на сградата. Системата е подходяща за монтаж на нови сгради или на ремонтирани.

Монтаж на покрива

Hoval UltraSol eco

UltraSol монтаж на покрива: специалната конзола е гъвкава, регулируема и фиксирана под керемидите директно върху покривните летви.

Монтажът на покрива е идеалният монтаж, тъй като не са необходими никакви реконструкции или промяна на структурата на покрива. Монтажните скоби могат да бъдат позиционирани по няколко начина и се фиксират директно към покривните летви под керемидите.

Монтаж на плосък покрив

Hoval UltraSol eco

Монтаж на повдигаща рамка и монтаж с бетонов фундамент.

Монтажът на плосък покрив се извършва чрез използването на бетонов фундамент или чрез закрепващи стойки. Този метод се прилага, когато наклонът на покрива е много малък. В зависимост от приложението на системата дали е за отопление или топла вода за битови нужди, може да бъде избран ъгъл на монтаж от 30 до 60°.

UltraSo. Слънчеви инсталации от еднофамилни къщи до производствени инсталации

Модулната концепция, гъвкавите възможности за монтаж и хидравличните връзки правят UltraSol идеално решение за широк спектър от изисквания. Без значение дали е за малки еднофамилни къщи или за големи производствени помещения, монтажът е лесен, бърз и спестява значителни разходи.

Затопляне на вода със слънчеви колектори

Hoval UltraSol eco

Модерните компактни соларни системи на Hoval могат да покрият 80% от нуждите за битова гореща вода на четиричленно семейство. Този тип система може да се комбинира със стандартна отоплителна инсталация. Нейният лесен монтаж и компактни размери я правят идеална за реновиране на сгради.

1. Слънчеви колектори;
2. Бойлер със соларна арматура;
3. Допълнителен топлоизточник;
4. Консуматор на топла вода.

Соларна система за индустриални цели

Hoval UltraSol eco

Соларните колектори успяват да осигурят необходимата топлина за нуждите дори и на индустриалните процеси. Соларните инсталации успяват да спестят значително количество енергия, особено в процеси с носкотемпературен диапазон между 40-60°С при процеси като сушене, миене и почистване.

1. Слънчеви колектори;
2. Процес, за който се използва топлината (миене, пране, сушене);
3. Сградна отоплителна система.

Процентно съотношение според небесната ориентация

Hoval UltraSol eco

На графиката е показано процентното съотношение при разположението на слънчевите колектори.

Може да харесате още...