Нова гама високомощни стенни газови котли Habitat High Power от Ромстал

Habitat High Power

След успешния старт и засиления интерес към битовата серия газови котли Habitat, Ромстал България разширява гамата си от системни решения с мощност от 50-160 kW.

Новото поколение котли на Habitat High Power отново са произведени в Италия и отговарят на най-високите стандарти както по отношение на енергийната ефективност, така и на европейските изисквания за екологичност. Кондензните газови котли от серия High Power са идеално решение за отопление и производство на битова гореща вода.

Habitat High PowerHabitat също така могат да работят в каскада с до 4 други котли от серията High Power, което позволява да бъде достигната мощност до 451 kW.

Каскадното управление е проектирано за опростяване на инсталирането и на програмирането на сложни системи: всъщност то позволява да се намесва в параметрите за високо ниво на персонализиране на системата, за да се гарантира максимална ефективност и комфорт. Освен това е оборудванo със софтуер с предварително зададени схеми за управление на системата, готовo да бъде стартирано със самоконфигурация.

Habitat High Power

Смесител с пневматична модулация 1:10

Котлите Habitat High Power са с висока ефективност благодарение на кондензната технология и иновативния смесител, позволяващ широк обхват на модулация.

Habitat High PowerПо-специално трябва да се отбележи, че котлите Habitat High Power могат да се похвалят с диапазон на модулация: 1:10 за всички типоразмери. Високият обхват на модулация е предимство, в случай че нуждата от мощност варира значително при различните приложения. Ако вземем за пример каскадна конфигурация, с 4 котли от 115 kW, това означава, че ще могат да преминат от минимална мощност от 11,4 kW до максимална мощност от 451 kW.

В резултат, дори през пролетния и есенния сезон, когато нуждите от енергия са по-ниски, този котел осигурява висока икономия на енергия дори при ниски нива на мощност. Това позволява на Habitat да се адаптира към всяка инсталация, в съответствие с действителните топлинни нужди на системата.

Специална горелка

Новата горелка на Habitat е проектирана с оптимизиран профил за постигане на перфектно горене и стабилност на пламъка дори при ниски нива на мощност.

Habitat High Power

Habitat High PowerГоривна единица от неръждаема стомана

Ромстал продължава да използва висококачествени топлообменници от AISI 441 неръждаема стомана в своите котли. Благодарение на това Habitat има добра топлинна ефективност и по-добра устойчивост на замърсявания, без да търпи повреди от износване, причинени от конденза на киселина, която има тенденция да се образува вътре в горивната камера.

Комфорт и удобство за ползване

От контролния панел на котела потребителите могат просто и интуитивно да управляват всички основни функции на системата, включително всяка система със соларни панели и/или управлението на смесените кръгове с ниска и висока температура.

Habitat High Power

Habitat High PowerМодулираща помпа с висока ефективност

Благодарение на усъвършенстваната електроника, помпата Habitat се модулира според зададената температурна разлика или според мощността на горелката. Това позволява значително подобряване на цялостната работа на термичния модул.

С грижа за инсталатора

Интегрираните в котлите Habitat циркулационна помпа и преобразувател на налягането, който ви позволява да видите действителното налягане в системата върху дисплея, са аксесоари, които при другите котли на пазара обикновено са извън уреда.

При закупуване на котел Habitat High Power не трябва да се добавя нищо друго (в допълнение към задължителните предпазни устройства, изисквани от надзора и това, което е необходимо за системата).

Habitat High Power

Други конкуренти външно добавят серия от задължителни устройства, които увеличават не само общата цена, но и общите размери и сложност на системата.

В допълнение, котлите са сертифицирани с “Range Rated”, което означава, че максималният топлинен капацитет на котела може да бъде намален в сравнение с данните на етикета, като се адаптира към реалните топлинни нужди на системата. Тази възможност е полезна, когато не се изисква максимална мощност: например, ако се закупи котел с мощност 50kW, но се използва максимум 40 kW, максималната мощност може да бъде официално намалена в сравнение с оригиналните данни на етикета.

Подробна информация и още много продукти ще намерите в сайта на Ромстал.

Може да харесате още...