Нова термопомпа Sherpa Моноблок въздух вода oт Olimpia Splendid – ефективното и екологично решение за комфорт и икономия на енергия през цялата година

Италианският производител Olimpia Splendid представи Sherpa Monobloc, новата термопомпа въздух-вода, която гарантира оптимална климатизация и производство на топла вода до 60°С през цялата година.

Компактен външен модул, който включва DC инверторен двигател и осигурява както термичен, така и ACS изход. Sherа Моноблок се предлага в седем размера 4-6-8-12-15-12T-15T, които са от 4 kW до 15 kW. Това е надеждно и екологично решение за максимален комфорт през цялата година, което ви спестява електроенергия. В зависимост от моделите енергийната ефективност на термопомпите е от класове A+ и A++.

Sherpa Моноблок е част от проектното решение SiOS на Olimpia Splendid. Това са хидравлични системи, които включват система за управление и контрол на климатизация, отопление и битова гореща вода състоящи се от: термопомпа, вентилаторни конвектори Bi2 и управление Aquadue Control.

Термопомпа Sherpa Моноблок е:

Възобновяема енергия за отопление и охлаждане

Sherpa Моноблок е екосъобразна термопомпа: тя не използва изкопаеми горива, защото е проектирана да улови топлината, която се намира във въздуха и да я трансформира ефективно към отоплителните уреди. За всеки кВт консумирана електроенергия, термопомпата на Olimpia Splendid може да произвежда повече от 4 кВт топлинна енергия. С други думи, 75% от произведената енергия за отопление и охлаждане е безплатна, чиста и възобновяема.

Sherpa Моноблок осигурява климатични криви базирани на външната температура. Две за охлаждане и дванадесет за отопление, както и възможност за добавяне на персонализирани климатични криви. Климатичните криви позволяват вариации в температурата на системата в съответствие с външните климатични условия, настройвайки топлинната мощност към топлинните изисквания на сградата, за да спести енергия. Термопомпата е подсигурена със защита от замръзване, която се управлява от софтуер.

Практичност и гъвкав контрол дори от разстояние

Sherpa Моноблок е лесна за инсталиране и за работа, изискваща само връзка с тръбопровод. Всъщност управлението и контрола на параметрите и функциите се поверяват основно на програмируемия интегриран термостат с лесен за четене дисплей от течни кристали. Устройството разполага с всички най-съвременни функции за управление на различните видове термопомпени системи, включително защита против замръзване, управлявана от софтуер. Логиката му на действие е съобразена с климатичните сезони, необходимата топлина в помещението и регулира честотата на мотора на база разликата между външната температура и температурата на водоснабдяването. Алтернативно, работата на Sherpa Моноблок може да се управлява и контролира и от дистанционно управление. Има дневен програматор с нощен режим, който осигурява до 20% енергоспестяване.

Olimpia Splendid е световен лидер в областта на климатизацията, отоплението и термо помпените системи. Благодарение на своите уникални и иновативни продукти и опит в продължение на 50 години, Olimpia Splendid печели международни награди за технологии, дизайн и иновативност. Sherpa Моноблок за пореден път утвърждава лидерската позиция за качество и практичност на италианската компания.

За контакт и повече информация: www.olimpiasplendid.bg.


Вижте също...