Нова топлофикационна мрежа за град Нант от Danfoss

Новата топлофикационна мрежа се очаква да намали въглеродните емисии на френския град с 17 000 тона годишно.

Термичната мрежа Nord Chézine се разработва в град Нант и ще допълва две съществуващи топлофикационни системи.

Проектът ще бъде  инсталиран от Danfoss Heating и е планиран да бъде поетапно завършен до 2021 г. Той ще обслужва училища, административни сгради, детска градина и 7400 жилищни апартамента, споделят от Данфосс.

„Свързването на 98 тежки станции за апартаментите, детските градини и училищата ще позволи на повече от 80% от централната отоплителна мрежа Nord Chézine да бъде захранвана от възобновяемите енергийни източници и оползотворяването на топлината“, каза Фредерик Черел, ръководител на ключови клиенти в Danfoss Heating France .

„Освен 98-те тежки станции, колективното енергоснабдяване ще достави  и 81 светлинни станции (Akva Lux II VX) за еднофамилни жилища, както и отделящ се обменник за спомагателния газов котел.“

Danfoss Heating е световен лидер в областта на високотемпературните компоненти и системи за отопление, осигуряващи комфорт и енергийна ефективност в жилищни и търговски сгради, както и подобрена ефективност на отоплението в областта на енергийната мрежа. Френският енергиен пазар е бързо развиващ се през 2020 г. се очаква топлофикацията и охлаждането от възобновяеми и възстановени енергийни източници да се увеличат пет пъти до 2030 г. (Euroheat & Power).


Вижте също...