pixel

Нова вентилационна технология за един от най-големите търговски центрове в Австрия

Wolf

С повече от 10 милиона посетители годишно, Europark е най-големият търговски център в Залцбург. Архитектурно интегрираната покривна вентилация идва от доставчика на отоплителни и вентилационни технологии Wolf.

„Качеството на въздуха се следи постоянно от системите. Обикновено необходимият процент свеж въздух е от 30 до 50%. По време на пандемията ние постоянно задавахме тази стойност до 100%“, казва Кристоф Адекслингер, оперативен директор на SES Spar European Shopping Centers, компанията, която управлява техническите системи на Europark Salzburg.

В 130-е магазина няма ограничения за радостта от разнообразието и пазаруването. Известните маркови магазини от различни сектори, атрактивната гастрономия и специалните съоръжения като детския клуб, OVAL – сцената в Europark, киното, 4200 безплатни паркоместа и др. превръщат деня в релаксиращо преживяване. Europark Salzburg се радва и на международна репутация, и то с право, не на последно място, защото е получил няколко награди ICSC от Международния съвет на търговските центрове.

Когато се стига до обновяване на покривните вентилационни устройства, изборът се спира на серията KG TOP-W на Wolf, доставчик на отоплителна и вентилационна техника.

Wolf

Изисквания към обема на въздуха и дизайна

Въздухообработващите устройства на Wolf са проектирани така, че да отговарят на точните изисквания и сега координират енергийно ефективно потоците на подавания и изтегляния въздух с общ обем 243 000 m³/h. В допълнение към високите изисквания към техническото изпълнение, визуалната интеграция на централните климатични модули в архитектурно изисканата покривна конструкция представлява особено предизвикателство. За да се постигне цветово съгласуван и хармоничен цялостен вид, модулите са боядисани със специално прахово покритие в точно същия цвят като покривната конструкция.

Компанията е представена на българския пазар от Wolf България.

Снимки: Wolf

Може да харесате още...