Нова версия на винтов чилър York с R1234ze(E) хладилен агент

Chiller 1

Johnson Controls пуска версия на своя York YVWH винтов чилър с водно охлаждане и променлива скорост, пригоден да работи с R1234ze(E) хладилен агент с ниски емисии на парникови газове (GWP). Новият York YVWH се предлага с мощности на охлаждане от 313 кВт до 1228 кВт. Идеален е за климатизация на дата центрове или други индустриални приложения.

Johnson Controls за първи път пусна винтовия чилър York YVWH през 2017 г. с хладилен агент R134a. Новата версия е преработена, за да позволи използването на хладилен агент с нисък GWP, като същевременно се спазват всички стандарти за безопасност в индустрията.

Преработената версия на York YVWH е най-новият от поредица по-екологични охладители York. Отскоро на пазара се предлагат центробежният чилър с магнитен лагер и водно охлаждане YZ, използващ хладилен агент R1233zd (E), скрол чилърът с въздушно охлаждане YLAA с хладилен агент R454B, и винтови и центробежни чилъри, работещи с R513A хладилен агент.

Счита се, че новият York YVWH чилър надвишава максималното ниво на ефективност, предлагано от настоящите индустриални стандарти, достигайки SEER стойности до 9.2.

Вижте също...