Новата серия А на Sky Air – малка височина и висока ефективност

daikin

Като се базира на успеха на революционната серия А на Sky Air, пусната на пазара през 2017 г., Daikin направи следващите стъпки за развитие като въведе уникална гама от външни тела с малка височина и единичен вентилатор с мощност от 3,5 до 25 kW.

Серията А на Sky Air, проектирана с модерната технология Bluevolution на Daikin, е най-модерната система за лекия търговски сектор, която използва хладилен агент R-32. R-32 има Потенциал на глобално затопляне (GWP), който е с 68% по-нисък от този на R-410A и изисква 16% по-малко количество хладилен агент като намалява вредното въздействие върху околната среда на цялата гама.

daikin

Новите тела осигуряват изключителна енергийна ефективност с коефициент на SEER от 8,02 и са с височина по-малко от метър – най-ниските на пазара, което позволява дискретен монтаж под височината на прозорците за капацитети до 25 kW.

С пускането на пазара на серията с малка височина Sky Air Alpha (RZAG71-140N*) и серията Sky Air Advance (RZA200-250D), вече всички агрегати на Sky Air от 3,5 kW до 25 kW са корпус с единичен вентилатор.

daikin

С мисъл за потребностите на монтажниците

Ефективността, лесното боравене и гъвкавостта при монтаж бяха основните фактори, взети под внимание при разработката на серия А на Sky Air. С новата гама с малка височина, тези основни предимства се подобриха още повече:
– нова дръжка за по-лесно транспортиране и пренасяне;
– компактният размер позволява лесно пренасяне, за което са необходими само двама души;
– преработен преден панел осигурява достъп за секунди до всички важни компоненти, като затова е необходимо да се отстрани само един винт, а зоната за достъп е увеличена;
– с по-дълги тръби (дължина до 100 метра), телата с капацитет 20-25 kW от серията Advance на Sky Air вече могат да се монтират на всеки обект с хладилен агент R32.

Най-богатият асортимент от вътрешни тела с R-32 сега вече е разширен с таванни тела за скрит монтаж (FDA) с капацитет 20 и 25 kWБлагодарение на своята нова подобрена конструкция и използването на хладилен агент R-32, новите тела не изискват ежегодна проверка на съдържанието на хладилен агент, като до 60% от приложенията са монтирани без допълнително зареждане на хладилен агент.

daikin

Антъни Исебаерт, продуктов мениджър за Sky Air, Daikin Europe NV заявява:

“С пускането на пазара на първоначалната гама Sky Air с R-32 през 2017 г. бе завоюван огромен успех както сред потребителите, така и сред монтажниците, тъй като предложихме лесно за монтаж и поддръжка решение с максимални ползи за околната среда и ниски текущи разходи.

Постоянното развитие на нашите продукти за да се изпълнят целите за опазване на околната среда, за комфорта и за ефективност продължават да заемат централно място в нашите стратегии за устойчивост на Daikin. Следващото поколение серия А на Sky Air с малка височина отговаря на тези повели по всички направления”.

Вижте процеса на монтаж:

Научете повече за серията Sky Air на Daikin.

Daikin Airconditioning Central Europe

Компанията Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище в Brunn am Gebirge, Австрия. Продуктовото портфолио включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, климатизация и замразяване. Приблизително 320 служителите са отговорни за продажбите и сервизните дейности в 15 страни от Централна и Източна Европа (Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България, Молдова, Словения, Сърбия, Хърватска, Босна & Херцеговина, Македония, Черна гора, Косово, Албания).

За Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. е изцяло притежавано дъщерно дружество на Daikin Industries Limited и основен европейски производител на климатици, отоплителни системи и хладилно оборудване, с приблизително 7000 служители в цяла Европа и големи производствени база в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Турция и Великобритания.

В световен мащаб Daikin е известен с новаторския си подход към разработването на продукта и ненадминатото качество и гъвкавост на своите интегрирани решения. С повече от 90 години опит в проектирането и производството на отоплителни и охладителни технологии, Daikin е пазарен лидер в областта на термопомпените технологии.

За контакт и повече информация – Daikin.

Вижте също...