pixel

Нови контролери на Siemens за комлексни ОВК инсталации


С новите модели Climatix C600 направление Сградни технологии на Siemens разширява своето портфолио от контролери за отопление, вентилация и климатизация (ОВК). Те са създадени за комплексни инсталации, обхващащи до 8000 обекта, като например вентилация с интегриран чилър. Контролерите разполагат с по-бърз процесор, повече памет, повишена свързаност и вградени драйвери за управление на вентили на директно изпарение за контрол на охлаждането.

Новата серия контролери включват лесна връзка с облака за дигитализирани услуги за приложения като чилъри, термопомпи, абонатни станции и климатични камери. По този начин OEM призводителите могат да развиват нови бизнес сфери или да повишават ефективността на услугите си.
Новият процесор с висока производителност  предлага по-голям капацитет за съхранение на данни, аларми и дейности и улеснява работата с големи и сложни инсталации. Вградените входове и изходи са конфигурируеми, което прави контролера изключително гъвкав и подходящ за почти всички видове приложения. За по-мащабни приложения могат да се дабавят и разширителни модули, осигуряващи допълнителни входове и изходи. Разширената свързаност е голямо предимство на новото поколение контролери. Climatix C600 поддържа всички важни комуникационни стандарти,  за да осигури безпроблемна връзка със системите за сграден мениджмънт (BMS).

С Climatix C600 ОЕМ клиентите на Siemens също така получават достъп до Climatix IC Remote Servicing System. Climatix IC е облачно базирана система за наблюдение на ОВК инсталации. Изискванията за използване на Climatix IC са прости: интернет връзка към Ethernet порта на Climatix C600 и регистрация. Веднъж регистрирани, клиентите могат да се възползват от отдалечен достъп за диагностика, оптимизация и поддръжка. Отдалеченият достъп също така позволява оптимизиране на броя на посещенията до обекта, което води до значително намаляване на разходите, както и до по-кратки срокове за реакция и по този начин до повишаване на удовлетвореността на клиентите. За да помогне на клиентите и партнъорите да разработят и внедрят свои собствени софтуерни приложения и услуги, облакът на Climatix предлага отворен интерфейс за програмиране (API) и инструменти за разработка.

Може да харесате още...