Нови продукти на Vortice®

Създадена през 1954 г. италианската фирма Vortice® се налага на европейския и световния пазар, превръщайки се в синоним на всичко, което касае вентилацията, климатизацията, пречистването на въздуха и отоплението на затворени помещения.

Над 50 годишната й история утвърждава непрекъснатия стремеж към конструктивни и технологични иновации с цел задоволяване нуждите на пазара, енергийната ефективност и екологичност.
В следващите редове ще представим някои от новостите през настоящата година.

Vortice Punto Four се предлага в четири модела на Ø100 mm и Ø120, стандартни и с таймер. Той е идентичен с познатата вече серия Punto Filo, с изключение на външния дизайн, наподобяващ на серията Quadro.

Vortice Punto Filo разшири гамата си с модели с вграден таймер и датчик за влага, както и с датчик за присъствие.

Vort Quadro Es
Серията Quadro се разшири с нови 4 модела вентилатори на ø100 mm – стандартен и за вграждане, както с таймер и без таймер. Моделите са енергоспестяващи, поради новия EC-DC безчетков мотор.

Сравнявайки Micro 100 и Micro 100 ES се вижда, че новият модел е с около 20% по-малък напор, но консумацията му на ел. енергия е 8/15W в зависимост на коя скорост работи, срещу 20/28W при стандартния модел. Особенно е подходящ за помещения изискващи продължителна вентилация.

Vort Notus
Серията е създадена за продължителна работа. Вертилаторите могат да се монтират на стена или във въздуховод. Освен стандартния модел, Vort Notus T-HCS се предлага и с датчик за влага. Той е съоръжен с високо ефективен, електронно контролируем безчетков електрически мотор. Същият може да работи на три степени с дебит: 1- 18 m³/h; 2- 36 m³/h; 3- 54 m³/h;. Много е тих. Постоянният контрол на въздушния поток гарантира характеристиките на вентилатора в широк диапазон от приложения. Двигателят е с лагери, а държа-чът му е от негорима пластмаса тип VO.

Датчикът за влага включва вентилатора от минимална до максимална степен, в зависимост от степента на влажност в помещението. Таймерът се задейства от външен ключ (както на останалите вентилатори) и след изключването на датчика за влага, вентилаторът продължава да работи на максимална степен от 3 до 20 минути в зависимост от предварителната настройка таймера.

Vort Platt е вентилатор, предназначен за продължителна работа при вентилиране до 4 помещения едновременно. Оборудван е със саморегулиращи входове, което води до много лесна регулация на въздушния поток. Правоъгълният му нисък профил и възможността за вентилиране на 4 помещения, го прави идеален за апартаментна вентилация. Корпусът е направен от галванизирана стомана. Двигателят му е на лагери и е двускоростен. Има 30 минутен таймер.

Vort Platt Es е същият вентилатор, но с енергоспестяващ електронно контролируем двускоростен безчетков мотор.

Модел Код Дебит
V min
Дебит
V max
Напор
V min
Напор
V max
Мощност
V min
Мощност
V max
Mакс.
температ.


m³/h l/s m³/h l/s Ра
Ра W W
°C
VORT PLATT ES 11813 215
60
375
101
49
142
12
50
50

 

Vort Penta Es е еквивалентен на вентилатора Vort Penta, но с енергопестяващ електронно контролируем двускоростен безчетков мотор.

Модел Код Дебит
V min
Дебит
V max
Напор
V min
Напор
V max
Мощност
V min
Мощност
V max
Mакс.
температ.


m³/h l/s m³/h l/s Ра
Ра W W
°C
VORT PENTA ES 11767 250
69,5
375
104
113
255
13
35
50

 

Vort Leto Mev е тих и ефективен вентилатор с енергоспестяващ двигател за вентилиране на ня-колко помещения едновременно.

Има два модела: жичен и безжичен (ра-доиуправляем).

Безжичният модел има и вграден таймер.

Двигателят е 3 скоростен, безчетков мотор с електронна комутация.

Модел Код Дебит
V min
Дебит
V max
Напор
V min
Напор
V max
Мощност
V min
Мощност
V max
Mакс.
температ.


m³/h l/s m³/h l/s Ра
Ра
W
W
°C
VORT LETO MEV 11955 72
20
500 138,9
98,1
410
3,2 70
50
VORT LETO MEV RF 11953 72 20 500
138,9 98,1
410
3,2 70 50

Torrette Tr-E
Това е серията на добре познатите ни покривни вентилатори. Има 20 модела с дебит от 1100 до 18000 м³/ч и работна температура на повечето от тях от минус 25 до 90ºС.

Torrette Tr-Ev
Тази серия е същата като Torrette Tr-E, но с вертикално изхвърляне на въздуха. Нов тип вентилатори на фирмата.

CaldoPro Plus е земестител на съществуващия модел CaldoPro със същите функции и характеристики, но с нов дизайн, както на корпуса, така и на нагревателя. Мощности – 3 и 5 kW.

Thermfologika Solei Plus е инфрачервен нагревател за външно или вътрешно зоново отопление. Може да бъде монтирана на стена, таван, във вертикално или хоризантално положение. Мощност 1500 W. Моментално чувство за топлина в дадената зона. 90% от енергията се отделя в първата секунда. Пълната мощност се достига след 30 сек. Висока степен на защита – IPX5. Лампата е изпълнена по технологията Halogen HeLen и има живот не по-малък от 5000 часа.