Нови системи за контрол на налягането с електронно управление и автоматична регулация

Pleno Connect

Немската компания IMI Hydronic Engineering представи устройство за следене на налягането през интернет с автоматично ограничаване на количеството на водата за добавяне. Моделите от серията Pleno Connect електронно регулират добавянето и по този начин осигуряват по всяко време оптималното функциониране на водоснабдяването на системи за отопление, слънчеви и климатични инсталации. Функцията Fillsafe гарантира най-високо ниво на безопасност, като определено максимално количество на зареждане не се превишава.

Снабден с патентован контролер BrainCube Connect, иновацията на IMI Pneumatex може да се управлява и следи в реално време от всяко устройство с интернет връзка чрез уеб-базиран потребителски интерфейс.  Интерфейсът RS-485, който е вграден в Modbus, също е интегриран като стандарт и също така позволява безпроблемно интегриране в система за управление на по-високо ниво.

Pleno Connect

Използването на устройството за контрол на налягането е подходящо за средни и големи системи, особено ако те не могат или не трябва да бъдат проверявани ръчно. В този случай е възможно последващо интегриране в съществуващи системи. В зависимост от модела на системата е възможен стенен монтаж или подова инсталация. Висококачествената метална облицовка предпазва инсталираните компоненти от повреди. Всички варианти са снабдени с контактен водомер, както и със стандартен системен сепаратор.

Pleno Connect

За управление чрез интернет, съответното устройство се свързва сигурно към уеб сървъра на производителя след пускане в експлоатация. Веднъж регистрирани, специалистите майстори и плановици имат достъп до него от компютъра, таблета или смартфона чрез уеб браузъра. В реално време се показват както съответните системни параметри, така и текущите работни състояния. Автоматизираното и пълно регистриране на данни също така позволява подробен анализ на активите за оптимизиране на операциите или идентифициране на причини за неизправност. Това значително опростява мониторинга и поддръжката на системата и по този начин улеснява ежедневната на специалистите.

За повече информация: IMI Hydronic Engineering

Вижте също...