Нови термостати от Salus Controls

OpenTherm

Salus Controls редовно конструира технологично усъвършенствани продукти. Този път представихме на пазара дизайнерски ултратънък термостат, проектиран специално за използване с котли за централно отопление в два варианта.

Какви версии на новия продукт са налични?
– жичен 230V-WQ610 (термостат, свързан директно към котела);
– безжичен – WQ610RF (устройства, сдвоени фабрично, приемник за свързване към котела).

Безжичният модел включва литиево-йонна батерия. Когато нивото на батерията падне под 10%, регулаторът ще покаже съобщение, че нивото на батерията е твърде ниско. Важно е да се знае, че зареждането не пречи на нормалната работа на регулатора.

Salus Controls

WQ610/WQ610RF – методи за контрол:

Контролът с новия ни продукт може да стане по два начина:
– традиционен: активиране на източника на топлина чрез затваряне на веригата в нагревателно устройство, оборудвано с вход за включване и изключване на термостат on-off;
– модулация на изхода на котела посредством комуникация по протокол OpenTherm (OT + 4.0).

Характеристики на новия модел термостат.

WQ610/WQ610RF се използва за управление на отоплителни устройства. Той е проектиран да поддържа топлинни условия в помещенията според работния график или температурата, зададена от потребителя. Освен това предоставя възможност за временна промяна на параметрите, с други думи, настройка на температурата до следващата промяна на програмата, което е полезно в ситуации, променящи типичния ритъм на домакинския ден, напр. по-ранно връщане от работа, парти, което продължава до нощни часове и т.н.

Salus Controls

Благодарение на вградения алгоритъм за управление на ITLC (или с хистерезис), устройството ви позволява лесно да получите и поддържате зададената температура.

ITLC (Internal Temperature Load Compensation) е технологично усъвършенстван алгоритъм за поддържане на температурата, който модулира времето за отваряне и затваряне на задвижката, като по този начин осигурява по-добър контрол върху отоплителната система – посочената температура се достига в рамките на зададеното време и дори за точно определен час. Например, 22℃ в 19:00, 20℃ в 23:00. Този тип регулиране осигурява ефективна и икономична работа на системата за намаляване на претоварването, т.е. охлаждане или прегряване на жилищното пространство.

ITLC е подходящ за управление на всякакъв вид отопление (подово, радиаторно, електрическо), с най-висока ефективност, постигната заедно с термопомпата, газов или друг подходящ котел.

Какво е OpenTherm и какво позволява?

OpenTherm е комуникационен протокол в системите за централно отопление, използван за двустранна комуникация между котела и контролера.

Защо WQ610/WQ610RF е идеалното решение за хотелиери и наемодатели на имоти?

WQ 610/WQ610 RF – в допълнение към иновативните технологични решения – има голям дисплей с подсветка с ясни икони. Работата с това устройство няма да затрудни потребителя, независимо от нивото на техническите му познания, защото има лесни и интуитивни настройки.

Новият продукт на Salus Controls ще бъде идеален не само за лична употреба. Решенията, използвани в WQ610 и WQ610RF, значително ще подобрят управлението на ваканционни имоти, хотелски стаи или помещения под наем.

Salus Controls

Има две прости, но важни функции:

Опцията за контрол на температурния диапазон ще ви позволи да програмирате максималната и минималната температура, зададени от потребителя. Това ще премахне твърде високите или ниските настройки, което може да доведе до увеличаване на таксите или повреда на инсталацията – особено важно при инсталация с подово отопление. От своя страна защитата с пин код в сервизен режим ще попречи на ползвателя да промени настройките, ако вие не желаете това.

Всичко това ще даде на собствениците на имоти по-голям контрол върху потреблението на енергия и ще им попречи да генерират нежелани разходи.

В този аспект WQ е не само продукт, който повишава прецизността и контрола на температурата, но и инструмент за регулиране енергийната консумация, както и инвестиция във вашия собствен бизнес.

Доверете се на доказаната технология Salus Controls и изберете правилното устройство за вашия тип отопление днес.

Може да харесате още...