Новите радиаторни термостати на Данфосс тип RA – още по-прецизни, още по-ефективни

Най-новото разклонение в дългото родословно дърво на радиаторните термостати

Едно обещаващо промишлено начинание
Всичко започна с една находчива идея и похвална доза решителност. Първият радиаторен термостат е бил разработен още през 1943 година, но производството му е започнало почти десет години по-късно.

Този термостат представлявал един съвсем нов, революционен начин на мислене относно регулирането на температурата и е поставил началото на критерии, които са валидни и до ден днешен.

В същото време той е станал предпоставка за едно промишлено начинание, от което всички ние, съвсем буквално извличаме полза от тогава до сега, тъй като то подобрява нашия бит и намалява вредното въздействие върху околната среда.

Съвременно топлинно регулиране в цялата си простота

Основната ни философия е, че регулирането на температурата в дома Ви само по себе си трябва да бъде нещо също толкова просто и разбираемо, колкото осветлението и водоснабдяването.

Само в редки случаи, когато то не функционира оптимално, Вие разбирате колко е важно това. С други думи, постоянната, комфортна температура в дома Ви е от решаващо значение за това цялото семейство да се чувства добре.

Внимателно обмислено използване на енергията
Радиаторният термостат на Данфосс е разработен с конкретната цел да Ви осигури още по-добро и по-комфортно отопление. Освен това, той намалява Вашите сметки за отопление, благодарение на значителните икономии при потреблението на енергия.

Това е единственият в света термостат, който гарантира прецизно регулиране чрез използване на силфон напълнен с газ.

Радиаторните термостати на Данфосс осигуряват възможно най-ефективно използване на енергията

За да постигне това, термостатът измерва температурата в помещението и след това регулира подаването на топлинна енергия в съответствие с настроената температура.

Това осигурява комфортна и равномерна температура, като същевременно Ви осигурява възможност да използвате безплатната топлина от източници като слънчева светлина, телевизионни приемници, компютри, лампи и свещи в дома Ви.

Няколко различни модела улесняват избора на  подходящо решение

Създадени да отговарят на всякакви потребности
Радиаторните термостати на Данфосс се предлагат в разнообразни модели, което улеснява избора на онзи, който отговаря най-точно на конкретните Ви предпочитания и потребности.

Тези термостати са оборудвани със сензор, който измерва температурата в помещението. Ако Вашият радиатор е разположен на място, което може да попречи на вградения сензор да измери правилно температурата, например зад завеси, по-добре е да изберете термостат с дистанционен сензор.

Ако предпочитате приборите за управление да са на по-достъпно или удобно място, най-доброто решение е термостат, който има функция за дистанционно управление.

Дизайн със своя индивидуалност
Радиаторните термостати на Данфос се характеризират с модерен дизайн в бяло с фин нюанс, придаващ им елегантен и изискан вид – в пълна хармония със сегашния вкус към опростен, изчистен дизайн. Това ги прави идеални за всяка стая в дома Ви. Уникална е луксозната серия радиаторни термостати на Данфосс. Така наречената X-tra колекция ще придаде завършеност и блясък на вашата баня или стая с разнообразието от цветове – различни нюанси на бяло, хром, инокс, черно и златисто. В комбинация с лирата за баня, те са истинско украшение за Вашия дом.


Вижте също...