Новият детектор за присъствие на Siemens – без допълнителни аксесоари

siemens

Новият детектор за присъствие Wide Up 258Dx1 от Siemens за първи път допринася за енергийно ефективния контрол на осветлението и климата в помещенията, тъй като не разчита на допълнителни аксесоари, благодарение на вградена мулти-сензор технология. Той е част от технологичното портфолио на сградните системи Gamma instabus – серия от продукти, базирани на отворения стандарт за сградна автоматизация KNX. Специални сензори записват присъствие, осветеност, температура, влажност и ниво на въглеродния диоксид (CO2), гарантирайки перфектни условия на вътрешния климат в сгради със значителна дълбочина на помещенията и високи колебания на заетостта.

Повече функционалност в един детектор

Новият детектор за присъствие обединява както оптични, така и технически компоненти. Елиминирането на излишните устройства кореспондира с последните тенденции при съвременните сгради и създава среда, чиито дизайн, отговаря на очакванията на потребителите.

Адаптивно управление на осветление в зависимост от присъствие и количество дневната светлина

Всички детектори за присъствие от серията Wide предоставят възможности за енерго-ефективно осветление и контрол на климата в сградите. Различните сензори осигуряват не само оптимални условия на осветление, но също и желаната температура и качество на въздуха за контрол на ОВК системите. Разполага с два допълнителни елемента – за анализ на слънцезащитата осъществяват контрол в зависимост от присъствието и яркостта на светлина. Детекторите за присъствие разполагат с вграден контролер за постоянно следене на нивото на осветеност и са особено подходящи за офисни отворени пространства или за места с изисквания за постоянни нива на осветеност в зависимост от движението. Методите за многократно калибриране осигуряват оптимално използване на сензорите, където и да са инсталирани.

siemens

Прецизно управление на консумацията на енергия 

В допълнение към записването, мониторинга и контрола на потреблението на енергия, детекторът за присъствие Wide Up 258Dx1 разполага с функция за сравняване и мониторинг на граничните стойности. Моделът Wide Dual Tech има ултразвукова функция, която може да се използва за надеждно откриване на скрити лица, като например такива зад прегради в офиса. Всеобхватна програма с приложения и подробни контролни функции, с опции за регулиране и конфигурация предлага на потребителите интегрирано управление на процесите в сградите и съответните енергийни спестявания. Инсталирането е бързо и лесно, тъй като е необходим един-единствен KNX кабел.

Научете повече за продуктите Gamma и сградни продукти на Siemens.