pixel

Ново от Екотерм Проект! „Акумулираща“ топловъздушна пелетна камина.

ecotherm

Топловъздушните пелетни камини АС 11, марка Montegan на италианската фирма Eva Stampaggi Srl, се използват за отопление на жилищни, офисни и работни помещения, заведения, ресторанти, зимни градини с oтопляем обем 160-260 m3. Иновативните камини работят на принципа на акумулиране на топлина, естествена конвекция или принудителна вентилация, посредством изгаряне на дървесни пелети. Хомогенното разпределение на топлия въздух и максималната тишина гарантират най-добрия комфорт на потребителите. Камините лесно се експлоатират и имат много ниски разходи за поддръжка. Пелетната камина AC 11 отговаря на изискванията на стандарт БДС EN 14785:2006 и Регламент (ЕС) 2015/1185 за Ecodesign.

До 38% икономия на пелети! По-малка консумация на пелети в сравнение със стандартна камина на пелети с подобна мощност.

Благодарение на използваните материали с високо топлинно поглъщане, излъчваната топлина може да отоплява помещението до 8 часа, дори когато камината е изключена. Вие пестите разходи за отопление, а направената от вас инвестиция се връща бързо.

ecotherm

35% по-малко запалвания. По-малкият брой запалвания води до по-малко потребление на електроенергия и по-дълъг живот на компонентите на камината.

Дистанционното управление, доставяно с камината, позволява нейното лесно и функционално управление. Може да се използва като истински стандартен термостат, тъй като е оборудван със сензор за отчитане на стайната температура.

ecotherm

Пелетната камина АС 11 може да се използва при 3 режима на работа, за да се постигне най-добър комфорт.

Power: Режим, базиран на температурата на акумулиране на топлина с изключен вентилатор.

Classic: Режим, базиран на температурата на околната среда в помещението с включен вентилатор.

Hybrid: Режим, базиран на температурата на околната среда в помещението, но във функция на мощността. Ако температурата на акумулиране на топлина е достигната, но температурата на околната среда в стаята не е достигната, вентилаторът за въздух работи. Винаги след достигане на зададената температура на въздуха в помещението камината се изключва.

ecotherm

Wi-Fi модул за дистанционно управление (опция)

Може да комуникирате с вашата пелетна камина в реално време чрез Wi-Fi или Bluetooth, правейки управлението на топлинния си комфорт на една ръка разстояние, когато и където пожелаете. Благодарение на дистанционното управление можете да включвате и изключвате камината, да увеличавате или намалявате както мощността, така и стайната температура, да настройвате таймера и да преглеждате състоянието на вашата камина. Свалете приложението от Google Play или App Store и се наслаждавайте на комфорта на камина AC 11.

ecotherm

Предимства:
– естествена конвекция с възможност за активиране на принудителна вентилация;
– изключително безшумна в режим на естествена конвекция;
– 5 степени на мощност;
– дисплей с 6-езично меню;
– предпазен термостат;
– готова за свързване с външен термостат;
– предпазен превключвател за налягане;
– хронотермостат – седмичен програматор;
– двойна врата;
– чугунени горивна камера и горелка.

Технически характеристики: AC 11
Отоплителна мощност Kw 4,5-10,0
Ефективност % 96
Отопляем обем 160-260
Диаметър на димоотвода mm 80
Температура на димни газове 165
Захранващо напрежение V-Hz 230-50
Вместимост на бункера за пелети kg 22
Емисии на CO при 13% O2 % 0,011-0,026
Тегло kg 220

Екотерм Проект продължава да следи отблизо развитието на иновациите в сектора на отопление, вентилация и климатизация и да създава продукти, отговарящи на най-високите изисквания на европейско ниво. Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на фирмената интернет страница или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...