pixel

Ново от Екотерм Проект. Термопомпи и хибридни системи с качество Emmeti.

В тазгодишната си кампания, изцяло насочена към реалните нужди на българските потребители, Екотерм Проект представя иновативни предложения от гамата на своя дългогодишен италиански партньор Emmeti, а именно екологични решения, внедрени в  серията от марковите инверторни термопомпи и тяхното широко приложение в хибридни системи за отопление и охлаждане – термопомпа в инсталация с газов или пелетен котел.

Съвременността и авангардът са основни принципи за италианската фирма EMMETI. Tова означава иновативни технологии, патентовани и сертифицирани, способни да гарантират отличен комфорт на потребителите.

Фирмените лаборатории от последно поколение позволяват да се създадат инверторни термопомпи с много висока ефективност, които напълно отговарят на всички разпоредби и Eвропейските директиви (Erp 2015 -Клас А++).

Екотерм Проект и Еmmeti имат сходен подход към околната среда, затова предлаганите решения все повече щадят заобикалящата ни среда, свързани са с енергоспестяването и здравославен начин за отопление и охлаждане. В действителност, предлаганите термопомпи използват екологично чиста енергия и екологични хладилни агенти като R407, R410 и R134a, като решенията на EMMETI допринасят за намаляване на емисиите на CO2 и икономии на енергия.

Съвременните термопомпи MIRAI SMI, предлагани от Екотерм Проект, представляват термопомпи, проектирани и произведени в Япония, което гарантира качество и най-добрата ефективност и надеждност на климатизацията през летния и зимния сезон. Тези термопомпи съчетават компактността със завършеност, тъй като някои от компонентите на термичната система с относителна настройка вече са вградени. Широкият диапазон на възможните конфигурации прави от тях идеалното решение за директно свързване към различни системи, като: охладителни и отоплителни радиатори, въздушни отоплителни устройства (касети или вентилатори), нискотемпературни радиатори и топлообменници за производство на битова гореща вода. Тази нова система улеснява монтирането и нейното стартиране. Видът на захранването и изключително ниската консумация на енергия също я правят съвместима с нормалните условия за електрозахранване, предвидени в системата за управление, тъй като тя е предназначена за домашни нужди. Контролира се лесно и ефективно чрез  дистанционно управление (опция), което позволява на потребителя да управлява свободно времето и температура, гарантирайки максимален комфорт и минимална консумация на електроенергия.  Към това трябва да се добавят типичните предимства на изпълнението на отоплителна система с термопомпи, възможността за охлаждане и отопление на помещенията с едно устройство, по-голямата надеждност на изделието във времето, опазването на околната среда чрез пълно премахване на преките емисии на CO2, няма разходи за: рутинна поддръжка, реализация на системи за намаляване на изпускането на газове, изпускане на продукти от горенето, което  осигурява подобрена безопасност.

Предимства:
– Икономии;

С инверторната термопомпа на прав ток потреблението на електрическа енергия може да се намали с 35%, което води до значителни икономии. Освен това, ако е интегрирана в система Emmeti Sun, икономията е пълна.

– Интелигентен контрол;
Регулиране на мощността според фактическите изисквания на системата с автоматична промяна в температурата на подаваната вода, в зависимост от употребата и температурата на външния въздух.

– Прост и бърз монтаж;
Благодарение на разполагането на водните връзки и интуитивното електрическо свързване на разпределителната кутия, монтажът на термопомпата е лесен и бърз.

– Висок COP/EER (коефициент на преобразуване/коефициент на енергийна ефективност);
Ефективността на термопомпата MIRAI SMI е сред най-високите в своята категория и осигурява висока енергийна ефективност както при отопление, така и при охлаждане.

– Херметичен компресор с двоен въртящ правотоков инвертор;
Този тип комбинация от компресор и управляваща електроника е в състояние да се справи дори и с най-малката промяна в желаната температура, което е възможно благодарение на комбинираната модулация на амплитудата и работната честота. Тази технология води до отстраняване на пиковете на консумацията на електрическа енергия по време на пускането и в допълнение до значително намаляване на общото потребление на електроенергия.

– Безшумна работа;
Благодарение на използването на най-новите (безчеткови, правотокови) компоненти, термопомпата MIRAI SMI се оценява високо и заради безшумната работа и в резултат на това пълно отсъствие на вибрации и резонанси.

– Широк диапазон на експлоатация;
Термопомпата MIRAI SMI може да работи при външни температури до 43°C (през лятото) и -20°C (през зимата); при това да загрява водата до 60°C.

– Опазване на околната среда;
MIRAI SMI опазва околната среда и помага да се намалява въздействието на парниковите газове, намалявайки до минимум изпускането на CO2 в атмосферата. Устройството съдържа екологичен хладилен агент – R410A.

– Пълен контрол;
Вградената система за контрол на топлинната инсталация и термопомпата  се осъществява чрез иновативен контролер „SMART-MT“, разположен в самата термопомпа. SMART-MT е свързан към управляващите входове на термопомпата и към специална платка „TERMINAL BLOCK“, която може да бъде свързана към различните входове и изходи на основните електрически компоненти на отоплителната система.

SMART-MT позволява индивидуализиране на нивото на комфорт в жилището, в зависимост от различните изисквания за използване на енергийни източници от крайните устройства.

В допълнение към обичайните работни режими на термопомпата и командите за състоянието, SMART-MT позволява също така настройването на всички параметри, свързани с алгоритмите за управление на контролната система.

За допълване на функциите на контролера SMART-MT, има и възможност за свързване на дистанционен потребителски терминал CHRONO-TH (допълнителна принадлежност) към „TERMINAL BLOCK“.

Това позволява да се контролира не само температурата и влажността на основното помещение на къщата, но също така позволява да се оптимизират периодите на намаляване на комфорта на околната среда, активирането на основните състояния на термопомпата и режимите на работа и повтаряне на основните изображения на екрана на SMART-MT.

Технически данни за термопомпи MIRAI SMI

Предлаганите термопомпи MIRAI SMI функционират ефективно и надеждно в интегрирани хибридни системи в съчетание с газов кондензен или пелетен отоплителен котел за осигуряване на отопление, охлаждане и подготовка на битова гореща вода.

Принципна схема на хибридна система с термопомпа MIRAI SMI, газов котел, слънчев колектор  и инерционен резервоар (Emmeti Sра)

Екотерм Проект предлага на потребителите системни решения, посредством завършени иновативни хибридни системи. Хибридната термопомпа може да отговори на изискванията за цялостно отопление и подгряване на вода на всяко домакинство. Котелът може да се използва за достигане на по-високи температури за подготовка на битова гореща вода, докато термопомпата може да осигури нискотемпературно отопление при намалени разходи и значително по-ниско енергопотребление. Благодарение на превключването между двата топлоизточника, интелигентните хибридни системи могат да спомогнат за оптимизиране на експлоатационните разходи, подобряване на енергийната ефективност и намаляване на емисиите на въглероден двуокис.

Чрез своята Академия, Екотерм Проект провежда редовни периодични обучения за дистрибутори и търговци, въвеждайки ги в новостите и техническите решения от заложения обучителен модул и тема. Затова фирмата е предпочитан партньор както в България, така и извън нея. Следващото техническо обучение ще бъде с тема термопомпи и хибридни системи, работещи като ефективна комбинация на термопомпи Emmeti с газов или пелетен котел, като ще се проведе от Екотерм Проект с любезното съдействие и присъствие на специалисти от италианския производител.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страницата или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...