Ново поколение измервателни уреди на топлинна енергия в портфолиото на Siemens

Ново поколение измервателни уреди на топлинна енергия в портфолиото на Siemens

В началото на 2016 г. направление Сградни технологии на Siemens лансира на пазара ново поколение разпределители на топлинна енергия, които изцяло ще заменят предходните версии. Новите устройства притежават функцията едновременно да предават AMR и Walk-by радио телеграми. Също така, използвайки софтуера ACT50-HCA, параметрите им ще могат да се препрограмират, позволявайки преминаването от комуникационен режим S към комуникационен режим C, според OMS стандарта. По този начин едно и също устройство ще може да се използва както за дистанционен walk-by отчет, така и за дистанционен AMR отчет.

От Април 2016г., компанията обяви нови топломери/студомери от сериите WFM5../WFN5.. с вградена М-bus комуникация и 2 импуслни входа. В следствие старите устройства с допълнителен M-bus модул ще бъдат спрени от производство.

През следващите няколко месеца пълната гама измервателни уреди с радио комуникация ще бъдe заменена с нова, ползваща режим C (съвместим с последната версия на OMS стандарта). Това означава, че всички AMR и walk-by разпределители (WHE5..), турбинкови топломери (WFM5.. и WFN5..) и комуникационни модули (WFZ31, WFZ51 and WFZ56..) също ще бъдат модифицирани да отговарят на новите радио стандарти.