pixel

Ново поколение поливалентни термопомпи

Clivet

С въвеждането на серията Spinchiller4 PL Clivet иска да постави нови стандарти по отношение на ефективност и екологичност за климатизацията на търговски и промишлени съоръжения.

Clivet обяви пускането на най-новата си продуктова гама – Spinchiller4 PL. Тази серия е специално разработена за използване в търговски и промишлени сгради, където сложните покривни конструкции представляват предизвикателство.

Висока ефективност и съвместимост с околната среда

Spinchiller4 PL използва екологично чистия хладилен агент R32, който има значително по-малко въздействие върху околната среда (GWP = 675) в сравнение с традиционните хладилни агенти като R-410A. В комбинация с усъвършенстваната технология multiscroll и високоефективните EC вентилатори тази термопомпа позволява прецизно адаптиране към съответните охлаждащи товари, което води до високи стойности на ефективност и намаляване на експлоатационните разходи.

Clivet

Многофункционалност и мощна технология

С мощности от 225 до 664 kW термопомпите от серията Spinchiller4 PL предлагат гъвкавост за едновременно производство на топла и студена вода в четиритръбни системи. Това е възможно благодарение на петте MPP тракера, които позволяват оптимално адаптиране към различните работни условия, например в до шест нива на мощност до външна температура от -15°C.

Clivet не само е разработил тези термопомпи с оглед на екологичността и ефективността, но също така е поставил специален акцент върху намаляването на шума. В допълнение към стандартната версия, има и версия с намален шум с още 5 dB(A), което прави термопомпата подходяща за среди, чувствителни към шума.

Сертифицирана устойчивост

Spinchiller4 PL не само отговаря на високите изисквания на европейския Регламент 2281:2016, но също така е сертифицирана по LEED, което я прави особено подходяща за проекти с грижа за околната среда. Този сертификат подчертава ангажимента на Clivet да предоставя устойчиви и енергийно ефективни решения.

Снимки: Clivet

Може да харесате още...