Ново поколение в отоплението на пелети: чугунен котел Bisolid J

Bisolid J

Търсите ли практично и икономично решение за отопление през зимата? Bisolid J е идеалното решение за Вас. Този нов чугунен котел на пелети от Екотерм Проект е с изключително практични размери – височина 950 mm и широчина 520 mm, а използванeто на пелети като гориво го прави икономичен и ефективен. Едно от най-големите предимства на котел Bisolid J е възможността да изгаря нискокачествени дървесни пелети, а интуитивен LCD дисплей с меню на български език позволява лесна работа и поддръжка.

Bisolid J е създаден чрез специална технология на производство на чугуненото тяло на котела, а именно високоефективно леене, което прави съоръжението устойчиво на корозия и гарантира дълъг експлоатационен живот. Bisolid J е конструиран по патентована система за подаване на вторичен въздух, а модулацията на количеството въздух и гориво се извършва автоматично съобразно с избраната от потребителя температура.

Котлите Bisolid J се предлагат в мощностен диапазон от 24 до 41 kW, което ги прави подходящи за посрещане на нуждите за отопление на различни жилищни, еднофамилни и многофамилни къщи, както и немного големи обществени сгради.

Котелът Bisolid J разполага с допълнително монтирани керамични плочи, спомагащи за високата му ефективност и отделянето на нисък процент вредни емисии. Котелът се продава в комплект с пелетната горелка Bisolid GP xx_B hc, която е напълно автоматизирана, което означава, че запалването, следенето на пламъка и продухването на горивната камера се извършват напълно автоматично. Потребителят може да почисти скарата на горивната камера ръчно, за което спомага лостов механизъм.

Bisolid J

Bisolid J работи чрез вграден седмичен програматор. По този начин потребителят лесно настройва работата на котела според желания ден и час от седмицата. Има опция и за работа със стаен термостат, което е допълнително улеснение при поддържане на постоянна температура в помещението.

Циркулационната помпа на котела се управлява според температурата на топлоносителя и разполага със защита от блокиране. Максималната безопасност е постигната чрез защита от обратен огън и замръзване на топлоносителя, както и чрез управлението на вентилатор за димни газове.

Котел Bisolid J се предлага в гама от 4 секционни, 5 секционни и 6 секционни котли. Повече техническа информация за котел Bisolid J е достъпна на уеб сайта на Екотерм Проект www.ecotherm.bg или при дистрибуторите на фирмата в цялата страна.

Може да харесате още...