pixel

Ново поколение водоохлаждащи агрегати Carrier с технология AquaSnap

Водоохлаждащите агрегати Carrier с технологията AquaSnap, сертифицирани oт Eurovent, са най-доброто решение за търговски и индустриални приложения, където монтажници, консултанти и собственици на сгради изискват по-ниски експлоатационни разходи, оптимални характеристики и максимално качество. Новото поколение AquaSnap разполага с две нови версии:

– The AquaSnap (30RBM) версията е доста компактна, оптимизирана за приложения с пълно натоварване, където се изискват по-ниски инвестиционни разходи. За студен или горещ климат AquaSnap може да бъде оборудван със специфични опции за работа от -20°C до 52°C.

– The AquaSnap Greenspeed® (30RBP) версията включва компактен пакет „всичко в едно“, оптимизиран за приложения с частично натоварване, където се изисква високо ниво на енергийна ефективност (ESEER/IPLV). AquaSnap Greenspeed®, оборудван с вентилатори с променливи обороти и инверторна помпа, осигурява висока ефективност при частично натоварване, за да се намалят разходите за комунални услуги през целия живот на охладителя. Освен това, ниските нива на звука, постигнати при условия на частично натоварване, могат да бъдат много полезни за чувствителни към шума приложения. Освен че работи ефективно и тихо, AquaSnap Greenspeed® работи стандартно от -20°C до 48°C.

Водоохлаждащите агрегати Carrier с технологията AquaSnap са предназначени да отговорят на настоящите и бъдещите европейски изисквания Ecodesign и F-gas по отношение на енергийната ефективност и намалени вредни емисии CO2. Те използват най-добрите налични технологии днес за редуциране на количеството на използвания хладилен агент R-410A:
– Scroll компресори;
– Greenspeed® (30RBP модели) вентилатори с плавно-регулиране на оборотите;
– Novation® топлообменник с микроканали изработен от последно поколение алуминиеви сплави с възможност за допълнително антикорозионно покритие;
– Заварен пластинчат топлообменник с ниски загуби на налягане изработен от неръждаема стомана;
– Автоматичен микропроцесорен контрол Greenspeed®;
– Touch Pilot управление с чувствителен на допир течнокристален  LED екран и WEB-фукции;
– Допълнителни опции за намаляване на енергийните разходи, като система за свободно охлаждане на директно изпарение на един или два кръга, хидравличен модул на системата за свободно охлаждане, частична или пълна рекуперация на топлината.

И двете версии AquaSnap могат да бъдат оборудвани с интегриран хидравличен модул, ограничавайки инсталацията до директни операции като свързване на електрозахранващия блок и водните връзки към инсталацията (plug&play) в рамките на размерите на стандартния модул.

Carrier препоръчва водоохлаждащите агрегати с технологията AquaSnap, да бъдат оборудвани с една или две помпи Greenspeed® с променлива скорост, за да се спестят значителни разходи за транспортиране на енергията (повече от две трети), да се осигури по-прецизен контрол на водния поток и подобрена цялостна надеждност на системата. За работа в най-екстремалните среди, които обединяват високи температури, прах и пясък, AquaSnap (30RBM) може да бъде оборудван с допълнителна защита на електрониката и електрическо табло с клас IP54 и подсилен вентилатор на корпуса, за да работи до 52°C външна температура.

За повече информация: Ахи Кериър ЕЙЧВАК България ЕООД, бул. Искърско шосе 7 ТЦЕ, сграда 6, ет. 3, офис 6.

Може да харесате още...