pixel

Новото поколение HomeVent. Комфортната вентилация, която вече следи качеството на въздуха в дома. Вижте как.

HomeVent

Новите модели рекуператори Hoval HomeVent се предлагат от април месец тази година и имат редица предимства. За първи път система с рекуператор може да следи качеството на въздуха, което означава, че се следи не само стойността на въглеродния двуокис CO2, но и на всички летливи вещества и замърсители във въздуха. Това е благодарение на вградения VOC сензор. Новите апарати са много по-ефективни, много по-леки, много по-безшумни и много по-компактни и на много достъпни цени. Те са изключително подходящи както за еднофамилни къщи, така и за малки и големи апартаменти. Контролната система е от ново поколение TopTronic E и позволява свързване с интернет и обща контролна система при системно решение с котел, термопомпа, солари и други съоръжения на Hoval, както и мобилно приложение за достъп. Монтажът и пускът на системата също са усъвършенствани и улеснени. Системата работи вече до -20°С външна температура, без да има нужда от никакво допълнитлно подгряване на въздуха, а разходът на ел. енергия е само 50 W, което ги прави и изключително икономични.

Новите модели HomeVent 201, HomeVent 251 и HomeVent 301 заместват предишните модели HomeVent 180, HomeVent 250 и HomeVent 300.

HomeVent

Новите модели са изключително компактни. Корпусът на трите модела е еднакъв и е с изключително атрактивни размери и тегло, което отговаря на най-малкия типоразмер от предишните модели.

HomeVent

Освен новата конструкция на рекуперативния блок, има и допълнителни нови модулни решения, за пестене на място и за по-добро обезшумяване на системата. Това става благодарение на сдвоения шумозаглушителен модул и разпределителната кутия с вграден шумозаглушител.

HomeVent

Ефективността на рекуперация на топлина, студ и влага е дори по-висока, като рекуперацията на топлина и студ достига 85%, а на влага до 90%, а съгласно DIN DIN 4719: 90-130%.

Всички съоръжения са изключително икономични и изразходваната от тях ел. енергия е приблизително 50 W.

HomeVent

Новите рекуператори HomeVent 201/251 и 301 работят при външна температура дори -20°С, без да има опасност от замръзване, без да има нужда от допълнително подгряване и без редуциране дебита на въздуха. За сравнение само ще кажем, че преди това беше възможно до -15°С, а при по-ниска от тази температура системата автоматично редуцираше дебита въздух, за да се предпази сама от замръзване и за да може да смогва с рекуперацията на това количество въздух.

HomeVent

Другото важно предимство е, че вече HomeVent е снабден с новата ни контролна система TopTronic E. Това означава, че тя вече лесно се интергира в цялостното системно решение от Hoval и може да бъде включена в общата контролна система. Всички свързани съоръжения се визуализират през един стаен контролер с тъч дисплей, независимо дали са котли, термопомпи, солари. Системата следи прогнозата за времето 3 дни напред с цел оптимизация на разходите, може да бъде свързана с интернет и да бъде контролирана от разстояние.

HomeVent

Най-голямото ново предимство на системата – вече следим качеството на въздуха вътре в дома и отвън.

Качеството на въздуха се определя не само от съдържанието на СО2 в него, но и от съдържанието на летливите органични съединения в него. Именно поради това, ние заложихме VOC сензори, които следят качеството на въздуха в целия дом, а също така и извън него. Как става това? Сензорите са вградени в рекуператора и измерват качеството на въздуха, който се засмуква от дома. При наличието на данни за замърсяване вътре в дома, системата автоматично увеличава дебита, за да може да се проветри домът и да се изчисти въздухът от замърсителите. Ако има наличие на замърсяване извън дома, тогава системата автоматично редуцира дебита или спира работа, докато е сигурно, че външният въздух може да бъде внесен в дома и филтриран през вградените за целта филтри.

HomeVent

Hoval вечеследи и качеството на въздуха

Летливи органични съединения – миризми;
СО2 – въглероден двуокис;
СО – въглероден окис.

Информация за качеството на въздуха се показва на дисплея, като означенията са лесни за разпознаване – зелено, жълто и червено. Като зеленото е чист въздух, жълтото е леко замърсен, а червеното е силно замърсен.

HomeVentHomeVent

И накрая да обобщим новият HomeVent има 7 допълнителни нови предимства към основните 10, които имаше до сега или казано в резюме:

7 допълнителни предимства в новата серия HomeVentFR (201, 251,301)

1. Нов контролер (TTE)
2. Контрол на качеството на въздуха
3. Лесен монтаж (по-лек, нови стойки)
4. По-безшумен
5. Без опасност от замърсяване, до -20°С с пълна функционалност
6. Монтаж до -16°С
7. Запазен ценови диапазон

8. Рекуперация на топлина и влага
 9.  Скоростта на рекуперация се регулира чрез скоростта на въртене на ротационния топлообменник
10. Без отделяне на конденз
11. Без нужда от дренаж
12. Без нужда от предварително подгряване
13. Възможен всякакъв монтаж
14. Енергиен клас А+
15. Вграден предварителен филтър
16. Поленов филтър F7 с подаван въздух
17. Плавно регулиране на въздуха

 

HomeVent

Ако статията Ви е заинтригувала и желаете да получите повече информация, не се колебайте да я поискате сега.

Свържете се с Hoval бързо и лесно от тук.

 

Може да харесате още...