Обявиха националният победител в Siemens Press Awards 2019

Siemens Press Awards

Иван-Петър Йовчев е националният победител в Siemens Press Awards 2019

Материалът му „Vehicle-to-Grid: Възможност за управление на мрежите и съхранение на енергия чрез транспортния сектор“ получи най-много точки при гласуването на журито;

Иван-Петър Йовчев ще се конкурира на регионално ниво със свои колеги от 11 държави;

Трите най-добри материала ще бъдат обявени в началото на юни във Виена

Иван-Петър Йовчев е тазгодишният национален победител за България в регионалния журналистически конкурс Siemens Press Awards 2019. Неговият материал „Vehicle-to-Grid: Възможност за управление на мрежите и съхранение на енергия чрез транспортния сектор“, публикуван в сп. „Ютилитис“, получи най-много точки при гласуването на журито.

Siemens Press Awards

Тази година четвъртото издание на инициативата, организирана от Siemens, провокира журналистите с темата „Бъдещето на градовете, индустрията и енергетиката“. Съревнованието се провежда в общо 11 страни от Централна и Югоизточна Европа – България, Словакия, Румъния, Унгария, Украйна, Хърватска, Словения, Молдова, Черна гора, Сърбия, Австрия, плюс Израел.

По традиция конкурсът търси да отличи журналистически материали, които отразяват и анализират теми, свързани с най-актуалните тенденции и иновации в областта на енергетиката, индустрията, сградните технологии, транспорта и дигитализацията, както и взаимодействието между отделните компоненти на интелигентната инфраструктура.

Материалът на Иван-Петър Йовчев анализира необходимостта от нови и ефективни начини за съхранението на енергия и представя т.нар. V2G решение за балансиране на мрежата чрез свързване на енергийния и транспортния сектор и използване на електромобили и хибриди за подаване/съхранение на енергия.

Siemens Press Awards

Във всяка една от държавите-участнички в Siemens Press Awards 2019 материалите се оценяват от национално жури по редица критерии, сред които разбираемост и аргументираност,  представяне на иновативни технологични решения, аналитичност, както и личен стил на автора. Кандидатурата от всяка страна, получила най-висок резултат при гласуването на национално ниво, участва във втората, регионална фаза на конкурса.

Трите материала с най-висок резултат измежду всички, достигнали финала, ще бъдат обявени и наградени на гала церемония във Виена на 4 юни 2019 г.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие в продължение на повече от 165 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите световни доставчици на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ доставчик на офшорни вятърни турбини, турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за промишлеността. За повече информация: www.siemens.com.

Siemens България е част от Siemens AG – световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията, както и на медицинско оборудване за образна диагностика и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. В България компанията присъства вече над 140 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец. За повече информация: www.siemens.bg