Оценка на въздушния поток за рискове от Covid-19

air purifiers

Dixon Group оценява въздушния поток, за да предотврати разпространението на COVID-19, когато хората са на закрито.

По повод по-нататъшното облекчаване на мерките в цяла Англия – включително връщане на хората в ресторанти и кръчми – Британската медицинска асоциация (BMA) изрази опасения, че много помещения може да не са достатъчно вентилирани, за да се предотврати предаването на Covid-19 по въздуха. Призовавайки правителството да издаде „изрични спецификации“ относно изискванията за вентилация за кръчми, барове, ресторанти, офиси и други обществени места, BMA смята, че сега правилното управление на въздушния поток в сградите е „от решаващо значение“ за предпазването от нова вълна от инфекции.

Предупреждения на Британската медицинска асоциация (BMA)

Законът вече казва, че работодателите трябва да се уверят, че има достатъчно свеж въздух (вентилация) в затворените зони на работното място. Съществува вероятност правителството да вземе предвид предупрежденията на BMA и в крайна сметка да наложи нови спецификации за вентилация. За тези, за които се установи, че не отговарят на изискванията, това може да означава, че трябва да изпратят персонала обратно вкъщи или да намалят разрешения брой хора в техния ресторант или кръчма.

air purifiers

Как да подобрим вътрешната вентилация?

Има 3 основни начина, по които можете да увеличите максимално свежия въздух във вътрешното пространство.

Естествената вентилация разчита на пасивен въздушен поток – прозорци, врати и вентилационни отвори, които могат да се отварят напълно или частично.

Механична вентилация – с помощта на вентилатори и канали за вкарване на свеж въздух отвън.

Комбинация от двете – използване на естествена и механична вентилация за оптимизиране на притока на свеж въздух.

Реалността е, че на много собственици може да се наложи да модифицират системите си, за да гарантират, че в сградата влиза достатъчно въздух отвън, за да намалят предаването на бактерии по въздуха, и Dixon Group може да помогне с тази задача. Специализираният екип за управление на съоръженията в Dixon Group Ltd има голям опит в монтажа и поддръжката на климатични и вентилационни (HVAC) системи и в момента предоставя оценки на въздушните потоци в сградите, за да провери дали количеството свеж въздух в помещенията е достатъчно.

Може да харесате още...