pixel

Охлаждане чрез изпарение

Охлаждащите агрегати на Breezair използват естествения принцип на изпаряване на водата за производство на чист въздух. Мощен и безшумен вентилатор привлича горещ външен въздух, който преминава през филтри, напоени с вода. Филтрите поглъщат топлината чрез изпаряване, като по този начин намаляват температурата на въздуха. Уредът е изработен изцяло от пластмаса, така че е устойчив на корозия. Неговата ефективност е оптимизирана за високи температури и ниска относителна влажност.

Предимствата: въздухът се подновява непрекъснато с външен въздух, предотвратявайки натрупването на дим, миризми и остарял въздух; поддържат се адекватни нива на влажност без прекомерна суха атмосфера; а прозорците и вратите могат да останат отворени.

Breezair охлажда къща с площ до 210 m² с максимална консумация на енергия от 1500 W. Потреблението на вода през най-горещите месеци е приблизително 4 m³. Системата е с ниски енергийни разходи, като има забележителни икономии в сравнение с конвенционалните охладителни системи, използващи компресори. Подходящ е за употреба в училища, домове за възрастни хора, ресторанти и хотели, търговски и индустриални площи и външни пространства.

.

Може да харесате още...