OneTouch правилото – едно докосване, много възможности

Връщате се от работа по различно време, но щом прекрачите прага на дома си, вие повтаряте един и същ модел. Запалвате осветлението в хола. Не обичате да се храните на тишина, затова пускате радиото в кухнята. След час ще вземете душ, така че ще включите радиатора и ще затоплите пода в банята. Правите това всеки ден: осветлението, радиото, радиатора, пода.

Няма ли да е по-удобно да включите всички тези неща едновременно?

От текста ще разберете:
– как става създаването на OneTouch правилото;
– какво е OneTouch бутона.

Salus Smart Home Ви кани днес в света на “технологичната магия”. Защо магия? Защото с помощта на вълшебника, наречен OneTouch правило във вашия smart дом, можете да управлявате устройствата си като с магическа пръчица.

По принцип, имате възможността ежедневно да включвате няколко устройства едновременно, само с едно кликване.

A mockup image of a hand holding smartphone with blank white screen. Smart home control system.

Да се върнем на примера от началото на текста:

Когато прекрачите прага на къщата си – или дори когато сте на път към дома си – натискате нашия магически бутон и се случва следното:
– лампите в хола светят;
– радиото в кухнята е пуснато на любимата ви станция;
– в банята подът се нагрява и температурата се повишава.

Системата Salus Smart Home предлага три варианта на OneTouch бутони. За да работят, е необходим универсален ZigBee гейтуей. Два от тях не изискват инсталиране на приложението Salus Smart Home. Третата опция е виртуален бутон, който (очевидно) е наличен само в уеб приложението.

Налични продуктови варианти:
1. Единичен OneTouch бутон с капак, предпазващ от случаен контакт (CSB600).
2. Двоен OneTouch бутон (SB600).
3. OneTouch виртуален бутон-иконка.

Единичен безжичен OneTouch бутон активира правило, запаметено в него, т.е. команди за няколко избрани устройства, събрани на една локация. Използвайки го, с едно натискане, вие предизвиквате поредица от събития в един smart дом, напр. температурата в стаята се повишава, щорите се затварят, включват се осветлението и електрическата възглавница на фотьойла. Разбира се, за да реализирате това правило, вие се нуждаете и от други елементи от системата: Интернет гейтуей UGE600, приложението Salus Smart Home, smart щепсели, реле SR600, температурен регулатор (напр. Quantum SQ610), повече или по-малко други устройства от системата.

Важното е, че единичният OneTouch бутон може да работи като бутон за безопасност. Ако по-възрастен родител живее с вас или детето ви често остава само вкъщи, е добра идея да настроите  OneTouch бутона да ви известява- не всеки знае да работи с интернет приложенията. Ако се почувстват зле или изникне спешна ситуация, родителят или детето ще го натисне и вие ще получите предварително зададено съобщение, напр. Георги, обади се вкъщи, имам нужда от помощ.

Двойният OneTouch бутон ви позволява да запазите две различни или свързани правила (отделно правило за всяко копче). Да се върнем на предишния пример. Ако натиснете горното копче на такъв бутон, температурата в стаята се повишава, щорите се затварят, включва се осветлението и електрическата възглавница, натискайки долното копче активирате правило, което прави точно обратното. Температурата пада, щорите се отварят, осветлението изгасва и възглавницата спира да топли.

Разбира се, правилата на двойния OneTouch бутон не трябва да бъдат свързани и може да правите всякакви комбинации от команди, напр. горният бутон è в спалнята ще изключи основното осветление и ще включи нощната лампа и някакъв малък отоплителен уред. Долният бутон è в спалнята ще включи овлажнителя и картината с подсветка, изобразяваща нощният Париж.

Нашата виртуална версия на OneTouch ви дава неограничен брой бутони и следователно неограничени възможности да създавате ваши собствени правила. Можете да съберете толкова правила, колкото са ви необходими! Комбинирайте избраните команди в правила и ги активирайте, според нуждите си. Вие не държите традиционен бутон в ръката си, вие държите вашия смартфон. Всички правила се поддържат в приложението Salus Smart Home. Виждате всяко от тях като отделна иконка. Това ви позволява да управлявате перфектно домашната си електроника.

Важно е също така да се отбележи, че ако интернет гейтуея UGE600 по някаква причина загуби връзка с интернет и светне червено (което означава локален режим), OneTouch правилата, запазени в неговата памет, ще продължат да работят.

Преглед на примери за настройки на OneTouch в интернет приложение:

Когато: в спалнята → е отворен прозорец.

Направи това: спри отоплението в спалнята.

После направи това: задай желана температура от 18 градуса.

После направи това: изпрати SMS известие.

Когато: в стаята на Ани → е отворена врата.

Направи това: опция за настолна лампа → включена.

После направи това: опция за светеща картина → активирана.

После направи това: Затвори капаците на прозорците.

Лесно? Чудесно!

Salus Smart Home без ограничения и технически капани в краката ви. Можете лесно да задавате сценарии чрез OneTouch бутона. Разполагате с многобройни опции.

Ето, вие създавате правилата! За повече информация – Салус България.

Вижте също...