OpenAir™ на Siemens – ефективността носи максимална полза

OpenAir e цялостна гама от изпълнителни механизми, изцяло съобразени с изискванията на клиентите. Тя предлага голям избор на задвижки, управляващи сигнали, комуникационни стандарти и допълнителни функции. Изпълнителните механизми са лесни за инсталиране, изключително устойчиви при работа и издръжливи при транспортиране. Икономичните мотори, бързото и точно регулиране, както и големият брой експлоатационни цикли осигуряват висока икономическа и енергийна ефективност.

Стандартизираната концепция за окабеляване или самоцентриращия се адаптер на вала спестява време и разходи. Четирите доказали се размера на корпуса обхващат всички ОВК-приложения, включително и в случаите,  в които има високи изисквания – например при климатиците във влаковете. Безчетковите мотори и сработените с тях зъбни предавки гарантират не само тиха, но и ефективна и изключително дълготрайна работа.

Бързото и точно изпълнение на командите от сградната автоматизация гарантира постигането на постоянен климат в помещението.

Изпълнителни механизми за регулиране на въздушен дебит

Изпълнителните механизми за регулиране на въздушен дебит за ОВК-приложения се предлагат в диапазон на въртящия момент от 2 до 35 nm, както и обхват на задвижващата сила от 125 до 250N. Лесният монтаж е гарантиран дори в ограничени пространства, като например в междинни подове.  Осигурена е максимална безопасност и в области на приложение с високи изисквания. Особено подходящи е са за помещения, където тишината е изключително важна.

VAV – регулатор: повече възможности и по-голяма степен на комфорт с OpenAir

Изпълнителните механизми OpenAir са надеждни регулатори на обемния поток, чрез които се намаляват разходите и се повишава комфортът. Характеризират се с максимална точност, отлична стабилност, впечатляваща гъвкавост и практичен монтаж. VAV-модулният регулатор превръща всеки 3-точков изпълнителен механизъм във VAV-задвижка, която предлага значително по-голям диапазон на приложение.

Мрежовите OpenAir-VAV-регулатори гарантират оперативна съвместимост чрез използване на стандартизирани и отворени комуникационни протоколи. По този начин устройствата могат да се използват от производителите във всяка система

Изпълнителни механизми за защита от пожар и дим – максимална безопасност с OpenAir

Безопасност, когато това има значение – изпълнителните механизми OpenAir работят с висока степен на надеждност. В случай на опасност е изключително важно пътищата за евакуация и аварийните изходи да останат незадимени възможно най-дълго – дори при прекъсване на тока или при специални приложения. Три мощни въртящи момента осигуряват бързо и надеждно отваряне и затваряне на клапите.  Два вградени помощни превключвателя осигуряват максимална сигурност при отчитане на положението на клапите.

Предимства:
– Три големи въртящи момента, термоизключвател с 72°C или 95°C;
– Бърз, лесен и сигурен монтаж;
– Здрав корпус за издръжливост.

Изпълнателни механизми за защита от пожар и дим

Бълзодействащи изпълнителни механизми – 90°, само за 2 секунди

OpenAir изпълнява желанията на клиентите

Ако клиентите имат специфични изисквания, с продуктовия конфигуратор на Siemens Industry Mall много лесно може да се конфигурира „индивидуализиран“ изпълнителен механизъм Open Air. По желание той може да се брандира с логото на клиента.

Изпълнителни механизми за железопътни средства – сертифицирани и персонализирани според индивидуалните изисквания

OpenAir предлагат високотехнологични изпълнителни механизми, които отговарят на всички необходими стандарти за използване в релсови превозни средства (EN 50155, EN 45545, EN 61373). Те са изключително компактни устройствa и се отличават с висока надеждност дори при тежки метеорологични условия.

Електронните платки са със защитно покритие и много широк температурен диапазон на работа (от -40°C до +85°C), което гарантира максимална надеждност и гъвкавост. Корпусът също е изключително компактен, тъй като крайните изключватели са интегрирани.

Изпълнителни механизми за железопътни средства

Целта на направление Сградни технологии на Siemens  е да създава перфектни места – с подходящи технологии за сградна автоматизация, инструменти и услуги, които помагат на клиентите да постигнат по-бързо и лесно своите цели.

#creatingperfectplaces

siemens.com/perfect-places


Практическа помощ

Бихте могли да повишите вашата ефективност, като използвате BIM (Building Information Modeling).  Холистичният процес, който трансформира проектирането, изграждането и управлението на сгради и инфраструктури, ускорява създаването им и спомага за ранното откриване на грешки.

HIT порталът намалява времето за търсене на подходящи продукти при проектиранeто на ОВК инсталации. Инструментът предлага повече от 300 предварително конфигурирани стандартни ОВК приложения, които са класифицирани според потенциалните икономии на енергия в съответствие с EN 15232. Така клиентът може да избере приложението, което е най-близо до желания от него клас на ефективност. Предлагат се подробни спецификации, включително монтажни схеми, списъци на материали и техническа документация за всяко устройство.

За детайлна информация.


Вижте също...