OpenAir™ от Siemens

Siemens

Изпълнителни механизми за регулиране обема на въздуха, защита от пожар и дим

Siemens направление Сградни технологии представя цялостна гама изпълнителни механизми OpenAir™, осигуряващи енергийно ефективна и надеждна вентилация. Благодарение на здравия им корпус OpenAir са устойчиви на неблагоприятни условия по време на работа, транспортиране, складиране или на строителната площадка. Те се отличават с дълъг експлоатационен живот, бърз и лесен монтаж. Тяхната функционално тествана модулна концепция осигурява максимално качество и надеждна работа.

Продуктова гама за всякакви приложения
OpenAir предлага четири варианта размери на корпуса и обхваща всички ОВК приложения – от изпълнителни механизми за рециркулационни ПЖР и ПЖР за външен въздух, до апарати за променлив въздушен дебит и климатични камери. Продуктовата гама отговаря на международните стандарти ISO 9001 и ISO 14001, и е одобрена за използване по цял свят.

Siemens

Благодарение на бързото и точно изпълнение на заданията от системата за сградна автоматизация, изпълнителните механизми за въздух помагат за създаване на комфортен климат в помещението. Освен това безчетковите мотори, зъбните предавки и прецизната технология на монтаж осигуряват тиха работа. Това е изключително подходящо за места с интензивна дейност, както и за помещения, където функционирането на системата през нощта е от значение (напр. хотели, болници и др.).

Лесен монтаж и удобна експлоатация
Изпълнителните механизми се монтират само с един монтажен винт и разполагат с фабрично окабеляване. OpenAir имат голям въртящ момент и са конструирани с адаптер на самоцентриращия се вал, който може да се монтира от двете страни. Това е подходящо не само при монтиране на къси валове, но също така предотвратява шума от триене и приплъзване, тъй като изпълнителният механизъм не се движи надлъжно в носача.

Стандартизираните размери на корпусите, окабеляването, монтажните точки, както и съвместимостта с предшестващи продукти позволява и лесната им подмяна при необходимост.

Siemens

Изпълнителни механизми за ОВК приложения

OpenAir за ОВК приложения се предлагат с въртящи моменти в диапазона от 2 Nm до 35 Nm, което ги прави подходящи за всякакви приложения. Мощните задвижващи устройства с 35 Nm предлагат максимална сигурност, дори и при трудни условия на експлоатация.

С компактната си конструкция малките задвижки с 2 Nm са много подходящи при трудни условия на монтаж.

Те могат да се монтират лесно в трудно достъпни места, напр. в двоен под, окачени тавани, шахти и т.н.

Бързодействащите изпълнителни механизми с въртящ момент 6 Nm и време за задействане 2 s са изключително подходящи за специални приложения, като например местни смукатели във фармацевтичната промишленост.

Siemens

Изпълнителни механизми за регулиране на въздушен дебит

Регулаторите за дебит на въздуха OpenAir работят изключително надеждно благодарени на точното измерване на диференциалното налягане и интелигентните софтуерни алгоритми на продуктите.

Те позволяват бързо и лесно параметризиране и могат да се монтират директно на корпусите на устройствата за VAV.

Изпълнителни механизми за регулиране на въздушен дебит разполагат със специални функции за по-добра енергийна ефективност.

В комбинация със стайни термостати и контролери от сериите Desigo™ и Synco™ 700, регулаторите за дебит на въздух OpenAir с BUS комуникация (KNX S-/LTE-режим и PL-Link) позволяват ефективно оптимизиране на разхода на енергия.

Използването на контролери от други доставчици също е възможно благодарение на KNX S-режим.

Siemens

Изпълнителни механизми за защита от пожар и дим

OpenAir се използват във високоинтегрираните системи и работят изключително надеждно при екстремни ситуации. Тяхната функция за пружинен самовъзврат ги връща в положение нула, в случай че едната от трите термични защити достигне температура 72°C, при прекъсване на захранването или при изключване на работното напрежение.

При пожар клапата се затваря и по този начин се предотвратява разпространението на дим и пламъци през въздуховодната мрежа.

OpenAir за защита от пожар и дим се предлагат с два въртящи момента: 7 Nm (GNA) и 18 Nm (GGA). В резултат на това те отварят и затварят клапата с един и същ въртящ момент. Например GNA отваря клапата с придвижване от 0° до 90° в рамките на 90 s при 7 Nm и ги затваря механично след 15 s също при 7 Nm. Това гарантира, че изпълнителните механизми за противопожарни клапи се затварят особено бързо и надеждно, като по този начин помагат евакуационните изходи да останат незадимени възможно най-дълго.

За повече информация за задвижващите механизми OpenAir вижте брошурата на български език „Eнергийно ефективна вентилация с изпълнителни механизми OpenAir“ или на www.siemens.com/openair

Програма за избор на продукти HIT


Вижте също...