Оптимално качество на водата в отоплителните инсталации със SYR

SYR PROFI

Не всяка вода е подходяща за отоплителната система – само с подходящо качество на водата, съответстващо на отоплителната система, може да се постигне оптимален енергиен добив. От друга страна, необработената вода може да причини скъпо струващи щети на отоплителната система – дори заплашвайки да загуби гаранцията на производителя. За да реши тези проблеми, немската компания SYR Hans Sasserath GmbH & Co. KG сега предлага стандартизиран процес за бърз анализ на водата. С правилния SYR фитинг, отоплителната система може да бъде защитена от повреда в дългосрочен план.

SYR PROFI

Омекотяването на SYR за отоплителна вода работи съгласно принципа на йонообмен и без добавяне на инхибитори. Използвайки химичен процес, калциевите и магнезиевите втвърдители в питейната вода се свързват и разменят за натриеви йони. Когато касетата е изтощена, гранулите могат да се сменят. All-in-One + предлага идеалното решение, благодарение на системата за деминерализация, обезсоляване с рН стабилизация и омекотяване на отоплителната вода. Ако за отопление се използва твърда вода вместо мека вода, разтворените в нея соли, особено калций и магнезий, причиняват отлагания. В допълнение, те могат да доведат до повреда в топлообменника и други компоненти на системата, което в крайна сметка заплашва пълния отказ на системата. Омекотената вода, от друга страна, е с ниско съдържание на минерали, така че трябва да се внимава при подготовката за употреба на такава вода. Ако пълненето не се извърши правилно, това означава сериозни последствия за квалифицирания търговец: в случай на повреда производителите на котелни инсталации могат да отхвърлят искове за отговорност, които водят до големи загуби.

SYR PROFI

С анализа на водата за отоплителни системи SYR PROFI, може бързо и лесно да се определи дали водата има подходящо качество и отговаря на изискванията на отоплителната система. Всичко, което е необходимо, е професионален комплект за вземане на проби за анализ на отоплителната вода от SYR. По този начин качеството на водата може да се определи лесно и бързо. Пакетът включва комплект от бутилки, инструкции за употреба и образец на сертификат.

За повече информация: SYR

Вижте също...