pixel

Отлага се с 6 месеца смесването на биодизела с горивото, продавано на бензиностанциите

Отлага се с 6 месеца смесването на биодизела с горивото, продавано на бензиностанциите

С шест месеца се отлага смесването на биодизела в пропорция от 5 процента в горивото, което се продава на бензиностанциите, каза пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по повод на приети на второ четене текстове от законопроекта за енергията от възобновяеми източници. Той посочи, че сред депутатите е надделяло мнението, че в период на криза и високи цени на горивата всяка мярка, която може да доведе макар и до минимално намаление на цените за крайния клиент, си заслужава да бъде направена, въпреки всички недостатъци.

“Остава да видим от Министерството на финансите, което договори тази мярка, механизъм, по който да се гарантира, че наистина цената на горивата ще намалее с 6 стотинки при равни други услуги, така че ползата от това решение на Народното събрание да стигне до крайния потребител” – каза министърът на икономиката.

Министър Трайков съобщи, че предстои доуточняване на целия набор от критерии в конкурса за директор на Националната електрическа компания. Той посочи, че кандидатите трябва да имат опит в енергийния сектор, както и на ръководна длъжност, добре би било да знаят английски език. Конкурсът ще е достъпен освен за български граждани и за граждани на другите страни членки на ЕС, но не трябва да имаме прекомерни очаквания, че ще има такива кандидати, каза министърът.

ekipnews.com

Може да харесате още...