pixel

Отличен дизайн за модерни радиатори

Съвременният интериорен дизайн включва всички видими елементи в помещението.

Вдъхновени от езика на формите в модерното обзавеждане, луксозните радиаторни вентили на Oventrop са изключителен акцент. Дизайнът и цветните модели са определени спрямо цвета и формата на модерните радиатори.

Освен това, отличният дизайн върви ръка за ръка с иновативната технология.

Термостатите и вентилите за радиатори на Oventrop позволяват хидравлично балансиране на отоплителни инсталации, благодарение на предварителната им настройка. Така те удовлетворяват изискванията за комфорт и икономично потребление на енергия в съвременното обзавеждане за бани и жилища.

Термостатът „pinox“ е функционално и конструктивно усъвършенстван. Ръкохватката дава възможност за лесна и прецизна настройка на температурата. Работата с термостата и отчитането на стойностите са отлични. Номиналните стойности могат да бъдат настроени с лекота.

В комбинация с радиаторните вентили на Oventrop от „Серия E“ или със свързващия „Multiblock T“, термостатът „pinox“ се препоръчва за обзавеждане на модерни жилищни пространства.

Термостатът „Uni SH“ има елегантен дизайн и течен сензор. Лесно обслужване и отчитане. С възможност за регулиране и от хора с увредено зрение.

Впоследствие може да се свърже елегантната декоративна капачка „SH-Cap“, която се предлага по избор в бяло, хромирана или антрацит. При моделите в бяло или от неръждаема стомана, капачките са предварително монтирани.

Свързващите вентили на Oventrop „Multiblock T-RTL“ са комбинация от термостатен вентил с предварителна настройка, секретен вентил и ограничител на температурата във връщащата линия (RTL) за регулиране на подово отопление.

Термостатният вентил с монтиран термостат, в комбинация с радиатор, регулира стайната температура.

Темперирането на повърхностното отопление се извършва независимо от термостатния вентил чрез ограничаване на температурата във връщащата линия чрез интегриран ограничител. Корпусът е от месинг, с меко уплътнение и никелиран. Междуосовото разстояние е 50 mm.

Този продукт на Oventrop е идеална комбинация за за отделно регулиране на радиатор и повърхностно отопление с един вентил; за изолиране, предварителна настройка на дебита и настройка на температурата във връщащата линия на повърхностното отопление.

Благодарение на растящите изисквания към топлоизолацията, топлинните разходи в сградите намаляват. Като енергоспестяваща и икономична отоплителна система, която освен това се отличава с комфорт и високо качество на условията за живеене, повърхностното отопление е добро решение.

Енергоспестяващият потенциал възлиза на около 6 до 12 % годишно.

Комплектите за монтаж на стена „Unibox“ на Oventrop позволяват регулирането на температурата в помещения до 20 m2 с термостатен вентил („Unibox T“/„Unibox E T“), ограничаването на температурата на отоплителните площи с ограничител на температурата във връщащата линия („Unibox RTL“/„Unibox E RTL“) или комбинация от двете („Unibox plus“/„Unibox E plus).

Микроклиматът влияе върху здравето и работоспособността ни. Влияние върху него имат предимно температурата, относителната влажност (RH в %), както и съдържанието на CO2 (в ppm) във въздуха.

Вече е възможно с ниски инвестиционни мерки да се постигне подходящ микроклимат с намалена консумация на енергия.

Системата на Oventrop за оптимизация на микроклимата визуализира и регулира съществените за микроклимата показатели.

Стайният термостат за контрол на климата „i-Tronic TFC“ служи за наблюдение на важните показатели на микроклимата – стайна температура T (°C), относителна влажност RH (%), съдържание на въглероден диоксид CO2 (ppm).

Той показва актуалните измерени величини. Подобрението на качеството на въздуха в помещението чрез проветряване може да се види директно. Фазите на проветряване могат да бъдат извършени от потребителя енергоспестяващо.

Така, използването на „i-Tronic TFC“ е енергоспестяваща и нискоинтензивна мярка за създаване на добър и здравословен климат в помещението.

Стайният управляващ панел „R-Tronic TFC“ има същите функции като „i-Tronic“, но е с интегриран регулатор на стайната температура. Той комуникира с електронното задвижващо устройство „Aktor M CON B“ чрез радио-сигнали. Чрез индивидуално програмиране на времеви програми се настройват фазите на понижаване на температурата.

„R-Tronic TFC“ комбинира регулиране на стайната температура в съответствие с времеви програми с показването на стойностите на CO2 (ppm) и влажност на въздуха (%). Чрез съблюдаване на тези показатели на климата, проветряването може да бъде оптимизирано. По този начин се предотвратяват излишни топлинни загуби.

„R-Tronic TFC“ позволява икономия на топлинна енергия – при днешния стандарт на живот, за къщи с ниска консумация на енергия, през годината възниква възможност за допълнителен ефект на енергоспестяване от до 20% от общата топлинна нужда за отопление на помещенията.

Oventrop е фирма с дългогодишни традиции в предоставянето на немски продукти с високо качество на търговци и партньори по цял свят. Не оставяйте проектирането на Вашите жилища на случайността – продуктите и системите на Oventrop са гаранция за високи стандарти и качество.

Може да харесате още...