pixel

Отнеха лиценз на „Лукойл”

Отнеха лиценз на „Лукойл”

С решение на директора на Агенция „Митници” от днес е отнет лицензът, издаден на лицензирания складодържател Лукойл България ЕООД, за управление на данъчен склад с адрес „Продуктопроводи – продуктопровод от Лукойл Нефтохим Бургас АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци.” Решението може да бъде обжалвано пред съда.

На 31 март изтече срокът, в който “Лукойл” трябваше да приведе дейността си в съответствие с изискванията на Наредба № 3. Дотогава трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад.

Преди седмица агенция Митници уведоми Лукойл България ЕООД, че поставените уреди не предават данни към информационната система на агенцията и че е установено несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност.

Преди това проверка установи, че в една от базите на Лукойл България ЕООД няма монтирани средства за измерване и контрол, а в друга те не са свързани, а от 9 до 12 април 2013 г. митнически служители извършиха проверка в данъчния склад, при която установиха, че в две от базите монтираните сензори не функционират, като в едната откриха и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите. В други две бази уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция „Митници” и също са открити тръбни отклонения. Проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на наредбата.

От Агенция „Митници” припомниха на Лукойл Нефтохим Бургас АД, че срокът за привеждане в съответствие с изискванията на Наредба № 3 на данъчен склад Нефтопристанище Росенец е 1 юни 2013 г. и информираха за случая президента на ОАО „Лукойл” Вагит Алеккперов.

energyonline.bg

Може да харесате още...