pixel

Отопление за стени от Soffio пести до 40% енергийни разходи

 Soffio

Soffio представи стенен нагревателен елемент, който се нуждае от малко вода и пести енергия, в сравнение с подово отопление.

Стартиращата компания Soffio представя иновативно решение за стенно отопление: стенен нагревателен елемент само с 0,033 литра вода, който като обещава 40 %  спестявания от енергийни разходи, в сравнение с подовото отопление и дори повече – в сравнение с радиаторите. Всичко това е съчетано с ниски температури на подаване, осигурява равномерно и приятно отопление на помещението и лесен и бърз монтаж.

Стенните отоплителни панели Soffio, интегрирани в конвенционален гипсокартон, използват физически принципи, съчетани с иновативна технология, за да отговорят на тези характеристики на продукта.

Как работи системата за стенно отопление?

Стенната отоплителна система от Soffio се състои от отделни отоплителни панели със съответна водоустойчива, водонепропусклива система за свързване. Всеки нагревателен панел обикновено се състои от няколко пръчковидни нагревателни елемента, които са пълни с газообразен, екологичен пълнител (изобутан). Това означава, че вътре има ниско свръхналягане.

В долната част на всеки отоплителен панел има дебелостенни колектори за топлина – само с 0,033 литра вода. Нагревателните елементи се притискат или завинтват върху него и влизат само в непряк контакт с водата за отопление. Топлината, необходима за затопляне на пълнителя, се подава чрез горещата вода.

Когато през него тече топла вода, пълнителят в отоплителните пръчковидни елементи се загрява и се издига вътре в нагревателните елементи. Докато пълнителят се движи, топлината се разпределя през нагревателния елемент и се освобождава бавно.

Колкото по-висока е температурата на водата или колкото по-голямо е пропускането на топла вода, толкова повече топлина може да бъде предадена през нагревателните елементи и да бъде предоставена за отопление.

Режим на действие.

Отоплителната система Soffio работи на принципа на топлинното излъчване и позволява стайната температура да бъде намалена с 3 до 4°C. Постига се високо ниво на комфорт дори при стайна температура от 17 до 18°C.

Може да харесате още...