pixel

Отоплителен и охлаждащ модул за високи открити тавани

Kampmann

Климатикът Ultra Allround на Kampmann отоплява и охлажда зали и големи помещения с тавани с височина до седем метра.

Производителят на климатична техника Kampmann пуска на пазара Ultra Allround – тяло с модерен дизайн, което се монтира на тавана и се използва за отопление и охлаждане на големи помещения и зали. Кръглият модул подава топъл или студен въздух от височина до седем метра. В режим на отопление устройството отвежда топлия въздух вертикално надолу с голяма скорост, като използва топлинната енергия, която се губи под тавана при много други системи. Резултатът е ефективна климатизация поради ниската температурна стратификация, т.е. има по-малко нежелано издигане на топъл въздух. Ultra Allround работи в диапазон от мощности до 50 kW.

Може да се комбинира с термопомпа

В допълнение, с Ultra Allround може да се използва функцията за охлаждане на термопомпите. Хладният въздух не излиза отдолу, а отстрани, разпределя се хоризонтално във всички посоки и при спускането си се смесва с въздуха в стаята или залата. При обичайните системни температури на една термопомпа от 7/12°C, Ultra Allround има охладителен капацитет до 21 kW.

Kampmann

Визията на продукта отговаря на желанието на много клиенти за висококачествено дизайнерско устройство, което се вписва в архитектурата на отворените тавани. Това е така, защото изискванията за красива визия непрекъснато се увеличават. За корпуса може да се избере цялостно или частично метално покритие в цвят по избор на клиента, което позволява да се вижда по-голяма или по-малка част от корпуса на Ultra Allround.

EPP е съкращение от „експандиран полипропилен“ и представлява устойчив и лек материал, който съставлява голяма част от структурата на устройството. Kampmann е положил значителни усилия за оформянето на пяната. Тъй като само идеално пасващите EPP компоненти носят най-голямото предимство на материала: прецизен въздушен поток в устройството с висока плътност, което позволява максимална ефективност.

Материалът позволява лесен монтаж на устройството, дори при големи височини. EPP е щадящ за околната среда, тъй като в сравнение с металите количеството на използвания материал, при него е по-малко и е напълно рециклируем.

Снимки: Kampmann

Може да харесате още...