pixel

Отоплителната индустрия в Германия е част от критичната инфраструктура

Heizungsbranche 1

Федералното правителство на Германия класифицира отоплителния бранш (включително индустрия, търговия на едро и инсталатори) като системно важен за опазването на критични инфраструктури. Тази класификация обхваща и службите за обслужване на клиенти.

BDH (сдружението на бранша) приветства това потвърждение от федералното правителство и в същото време благодари на всички ОВК специалисти, включително службите за обслужване на клиенти, които чрез ангажимента си значително допринасят за функционирането на критичната инфраструктура“, споделят от браншовата организация.

BDH вижда риск от прекъсвания във веригата на доставки, например с италиански дъщерни дружества. Те по същество осигуряват важни компоненти за отоплителните системи. Асоциацията обаче вижда положителни признаци за италианската индустрия. Благодарение на мерките, които понастоящем предприема италианското правителство, производството може бавно, но сигурно да бъде възобновено.

„След кризата с коронавируса и планираното отпускане на органиченията във връзка с нея, германската отоплителна индустрия може да се превърне в динамичен икономически двигател“, заяви Андреас Лука, изпълнителен директор на BDH. „За да поддържаме близо 500 000 работни места в нашата индустрия, ние продължаваме да разчитаме на положителни сигнали от политиците за по-нататъшно поддържане на текущата динамика в бранша.“

Може да харесате още...