Отоплителната техника може да бъде и красива

Tubes 1

Италианската компания за отоплителна техника Tubes Radiatori демонстрира колко атрактивен може да бъде дизайнът на един отоплителен уред. Както сме споделяли и по-рано, фирмата се отличава с новаторските си решения в дизайна, както и с добавена функционалност на продуктите – визуален  разделител на помещението, помощна масичка или лампа.

Централата на Tubes Radiatori се намира в Резан, Италия, в провинция Тревизо. На площ от почти 20 000 квадратни метра се произвеждат необичайните дизайнерски колекции на компанията. През 2018 г. фирмата представя новата си колекция Plug & Play, а по време на ISH 2019 във Франкфурт (водещото световно изложение с фокус върху отговорното управление на водата и енергията в сградите) продуктите дебютират за втори път.
Tuvbes 2Топла светлина

Топлината и светлината се сливат в едно цяло за Tubes Radiatori. И двата компонента са комбинирани в дизайна на отоплителния уред Eve. Малката топка едновременно топли и излъчва светлина, а преместването ѝ от една стая в друга е съвсем лесно. Поради своята гъвкавост, Eve може да се използва като настолна лампа или като източник на топлина до дивана. Това дизайнерско произведение е част от новата колекция на Tubes Radiatori – Plug & Play.

Tuvbes 5

Сгъваем радиатор

Името на елегантната преграда на Tubes Radiatori е „Оригами“ – тя се разпъва и сгъва лесно като параван. Електрическият радиатор Plug & Play е проектиран от Alberto Meda. Нагревателният елемент може да се настройва с помощта на сензорно управление, а температурата се регулира в три степени. Моделът се предлага както като свободно стоящо тяло, така и за предстенен монтаж.

Tuvbes 6Стенно отопление като декоративен елемент

Моделът Rift също е изключително универсален. Радиаторът се състои от два различни екструдиращи модула, които могат да се комбинират един с друг. Алуминиевите модули могат да бъдат монтирани хоризонтално и вертикално.

Чист въздух за отопление

Отоплява и чисти въздуха едновременно – това е моделът Astro, който служи и като малка мебел в помещението. Малкото електрическо устройство е също така гъвкаво като модела Eve и може да се инсталира лесно и бързо с помощта на Plug & Play. Въздухът се почиства с филтър с активен въглен клас F7, който може да осигури до 95 процента ефективност.

Tuvbes 8

По този начин уредът премахва от въздуха полени, бактерии, мухъл и спори.


Вижте също...