pixel

Отворената лекция на тема: „Пасивните и нулевоенергийните сгради“

Отворената лекция на тема:

На 28 май от 18.00 до 19.30 часа в зала 315 на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София ще се състои отворената лекция на тема: „Пасивните и нулевоенергийните сгради: Бъдещето на енергийната ефективност. Предизвикателството на студентския конкурс Солар Декатлон“.

Пасивните сгради са нов начин за строителство и за реконструкции на съществуващи сгради, при които енергията за отопление и охлаждане може да бъде намалена с 80- 90%. Някои сгради са толкова ефективни, че не се нуждаят от отоплителна и охладителна система. Какво представлява Стандарта за пасивните сгради?
Какви за критериите за постигане на нулевоенергийните сгради? Как се постига високия комфорт и енергийната им независимост ? Примери за построени пасивни и нулевоенергийни сгради.
Какво можем да научим от студентския конкурс за иновации и енергийна ефективност Солар Декатлон? Цели и задачи на конкурса. Примери от изминали конкурси и поглед към бъдещето.
Лектори:
арх. Гергана Барабонкова, основател и директор на Енерджи+ Интернешънъл ЕООД, Сертифициран лектор към Института за Пасивни къщи (Passivhaus Institut), преподавател в Архитектурния колеж в Бостън, САЩ
арх. Десислава Минева, архитект и лектор в Енерджи+ Интернешънъл ЕООД. Сертифициран лектор към Института за Пасивни къщи (Passivhaus Institut)

Може да харесате още...