pixel

Овлажнител на въздух за нискоенергийни и пасивни къщи

Pluggit

Овлажнителят AeroFresh Plus създава комфортен, приятен климат – и освен това пести енергия. Овлажнителят е разработен от Pluggit като допълнение за вентилация на жилищни помещения в нискоенергийни и пасивни къщи.

Допълнителният компонент се свързва към системата за битова вода и овлажнява въздуха, който се подава в жилищното помещение. Подобреният климат в помещенията предпазва здравето, сградната тъкан и мебелите. Същевременно намалява необходимостта от отопление и спомага за пестене на скъпи ресурси.

Pluggit

Пестене на енергия чрез правилна влажност на въздуха

Чрез регулиране на влажността през отоплителния сезон проблемите с очите, кожата и дишането могат да бъдат намалени. Овлажненият въздух също така се усеща като по-топъл от сухия. Това означава, че стайната температура може да бъде с 2°C по-ниска, за да се постигне субективно комфортна температура. AeroFresh Plus автоматично оптимизира въздуха в помещението според зададените стойности – 40 до 45% относителна влажност при 21°C се счита за идеална. В зависимост от обема на въздуха, устройството се справя с един литър вода на час.

AeroFresh Plus от Pluggit може да се преоборудва и комбинира с почти всяко вентилационно устройство, независимо от производителя.

Снимки: Pluggit

Може да харесате още...